Wij zijn de specialisten in geluid!

Het was al zichtbaar in 2011, het was voelbaar in 2012 en in 2013 werd het populairder. Anno 2014 communiceren we met de smartphone én bedienen we met de tablet diverse apparaten zoals je versterker en je televisie toestel. Uiteraard is het in 2017 ook met al onze installaties internet, netwerk en internet radio wat de klok slaagt. Een fundamenteel probleem voor de vele elektrozaken ten velde… Klassieke elektrozaken willen ook graag multiroom audio aanbieden in hun assortiment, maar hebben niet altijd de nodige kennis in huis om een mooie en correcte geïnstalleerde installatie af te leveren.

Wij zijn officiële partner van Sonos en Bose

bose hasselt

Bose. De oude rot in het vak; de specialist in kleine luidsprekers en makkelijk te bedienen systemen. Bluetooth, draadloos op batterijen, wifi en home cinema. Dat zijn tegenwoordig de kernpunten van elk modern Bose systeem.

sonos wat is dat

Sonos. The new kids on the block. De onbetwiste marktleider op het gebied van wifi oplossingen. Draadloze geluidsbalken en machtige Sonos subwoofers. Prachtige samenwerkingen met streamingdiensten en harde schijven.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie!

Wat is multiroom muziek?

Multiroom kan zowel bij je thuis als in je eigen zaak. Smart Living levert steeds maatwerk én voor elk budget. Het concept multiroom is natuurlijk geen nieuw fenomeen. Met een correct én centraal geplaatst multiroom (meerdere kamers) muziek systeem kan iedereen opnieuw op adem komen en terug genieten, zonder dat deze muziek andere mensen stoort. Meerdere kamers muziek (multiroom) geeft een nieuwe dimensie aan muziek: multi source – (of meerdere bronnen) en multicontrole (op verschillende manieren verschillende bronnen bedienen)

Multiroom houdt in dat je muziek vanaf een centrale installatie verdeelt naar meerdere kamers in een woning. Men spreekt in dat verband ook over ‘zones’. Met een multiroom-systeem kan je dus in verschillende kamers van muziek genieten zonder dat je in elk van die kamers een complete geluidsinstallatie moet neerpoten.

De term multisource wordt gebruikt om aan te geven dat een multiroom-systeem in staat is om verschillende geluidsbronnen tegelijkertijd te distribueren naar meerdere kamers. Eenvoudig gezegd komt het erop neer dat een multiroom-systeem zonder multisource weliswaar muziek kan distribueren naar verschillende zones tegelijk, maar dat het dan telkens wel om dezelfde geluidsbron gaat die in elke kamer klinkt.

Als dus iemand een cd’tje van André Hazes op het multiroomsysteem heeft losgelaten, zal de man z’n zoetgevooisde stem het enige zijn wat er op het hele systeem te horen valt. Geen enkel probleem als je alleen woont, maar vervelend als de andere huisbewoners er een andere smaak op nahouden.

Een concreet voorbeeld

Een hedendaags huishouden met kinderen of een ouderpaar weet al jaren dat het aangenaam is om naar je favoriete muziek in elke kamer van je woning te luisteren. Maar niet iedereen houdt van dezelfde muziek. Vader zweert bijvoorbeeld bij een mooi stukje Beethoven. Moeder geniet van de mooiste Franse love songs. Zoonlief geniet van de laatste nieuwe zware gitaren, terwijl zijn zus de allernieuwste tienergroep uit de states grijs draait. Met één enkele transistor radio zit zo’n huishouden helemaal muzikaal in de war.

Hoe werkt dat dan?

Wij zorgen ervoor dat u dankzij een audioverdeelsysteem in elke kamer van je woning je eigen type muziek kunt beluisteren. Zo kan iedereen terug op adem komen en genieten, zonder dat andere personen zich storen aan wel of geen muziek. Dit kan uiteraard dankzij een multiroom audio systeem aangesloten op inbouwluidsprekers, klassieke opbouwluidsprekers, draadloze luidsprekers, modules (eigen aan het multi room muziek systeem) of bijvoorbeeld je eigen versterker. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daar zorgen wij voor. We hebben al meerdere projecten met succes afgewerkt (bekijk ons portfolio!).

 

Contacteer ons voor meer informatie omtrent multiroom audio oplossingen