domotica banner

Waarom kiezen voor Smart Living?

o uitvoering van elektriciteitswerken
o draadloos of bekabelde oplossingen
o supereenvoudige bediening
o project opvolging van A tot Z
o Domotica : Jung, Gira, Berker, Schneider…
o IoT : Fibaro, Control4, Savant, DigitalStrom
o makkelijk zelf aan te passen dankzij Savant
o vereenvoudigde afstandsbediening
o koppelbaar met alarm, garagepoorten, HVAC, …..
o opmaken bekabelingsplannen
o koppelingen naar verschillende audio en televisie merken

Waar kunnen wij mee helpen?

Smart Living is een all-in-one solution provider voor domotica, elektriciteitswerken, wifi en multimedia. Wij ontzorgen door de gehele installatie van domotica, elektriciteitswerken, wifi en multimedia in jouw woning op ons te nemen. Dankzij onze ervaring en goede contacten met gerenommeerde leveranciers zijn wij één van de beste systeem integrators in België en Nederland.

Wat is domotica?

Domotica is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en informatica, telematica en robotica. Een synoniem van domotica is huisautomatisering. Dit komt ook tot uiting in de definitie: ‘De integratie van technologie en diensten ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.’ Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen binnenshuis en buitenshuis. Hiermee is de vraag ‘wat is domotica’ beantwoord en leggen we je verder uit welke systemen Smart Living ondersteunt en voldoende ervaring mee heeft om jouw de perfecte oplossing te kunnen bieden!

Elektriciteitswerken?

Ook deze werken nemen wij voor onze rekening. Zo zorgen wij ervoor dat jij slechts één adres hebt om jouw woning te bekabelen en te voorzien van de laatste nieuwe domotica technieken. Door van A tot Z tot werken zijn wij de perfecte (ver)bouw partner! Meer weten? Klik hier!

Wij specialiseren ons in verschillende domotica oplossingen; aangepast aan ieders wensen.
KNX/EIB Domotica

knx belgië

Fibaro Domotica

fibaro belgië

DigitalStrom Domotica

digitalstrom belgie

Teletask Domotica

Ga jij nieuw-bouwen dan adviseren wij het KNX domotica systeem, lees alvast hier onder meer!

knx installeren

Waarom kiezen voor een gestandaardiseerd domotica systeem?

We zouden jou kunnen overladen met allerhande technische informatie over KNX om jou te overtuigen dat KNX het betere domotica systeem is. Smart Living doet dit niet. Wel vatten we KNX voor je samen in 10 kernzinnen die aangeven wat de grote verschillen zijn met alle andere domoticasystemen die op dit moment op de markt zijn. KNX bestaat reeds meer dan 20 jaar.

KNX is een open/niet merkgebonden systeem. Er zijn meer dan 300 fabrikanten wereldwijd die specifieke producten voor KNX ontwikkelen. Daarenboven zijn er nog tal van andere fabrikanten die koppelingen maken om producten te integreren in het KNX systeem. In 2006 kreeg KNX het statuut van (ISO/IEC) wereldstandaard voor wat betreft de communicatie tussen de verschillende KNX componenten.

In ongeveer 40 onderzoek- en ontwikkelingscentra verspreid over 20 landen worden continu nieuwe KNX producten ontwikkeld en bestaande producten verder verbeterd. Een (EIB)/KNX systeem van twintig jaar geleden kan nog steeds geactualiseerd worden met KNX componenten van 2013. Er zijn meer dan 10.000 actieve en getrainde partners/installateurs verspreid over 70 landen.

Reeds meer dan 10.000 producten werden getest en conform bevonden aan de KNX standaard. Kies je voor KNX dan kies je voor een vooruitstrevend systeem dat je steeds kan actualiseren en waarop je verder kan bouwen. Extra troef: de service van meer dan 300 fabrikanten. KNX is een open standaard voor de automatisatie van woningen en gebouwen. Het is het enige systeem dat voldoet aan de eisen van de Europese (EN50090) en Internationale (ISO/IEC 14543) norm voor huisautomatisatie.

Met KNX regel je op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier je zonwering, verlichting, verwarming/koeling, ventilatie, … en meet je je water- en energieverbruik en energieproductie.

Dus in een notendop?

KNX is de technologie om elektronicatoepassingen en automatisering te integreren in één totaalconcept. Aan de hand van één druk op de knop kan je bijvoorbeeld een hele woning in de juiste sfeer brengen. Bijvoorbeeld door zowel verlichting, verwarming, muziek als de haard in de juiste modus te brengen.

Voordelen van KNX?
Internationaal

Het is een internationale standaard, dus toekomst gericht!

Topkwaliteit

Het protocol staat voor hoge productkwaliteit

Programmeertool

De unieke fabrikanten maken gebruik van een onafhankelijke ETS programmeertool

Oneindig

KNX kan voor alle mogelijk domotica -en immotica toepassingen gebruikt worden

Verschillende gebouwen

KNX kan in verschillende gebouwtypes gebruikt worden

KNX koppelen

KNX kan aan andere systemen gekoppeld worden, denk dan Sonos, DoorBird, Loewe, Samsung, Sony, Bose, HVAC, Daikin, ....

Kom vrijblijvend jouw plannen bespreken met onsWij zijn actief voor elektriciteitswerken en domotica in : Aalst Aarschot Alken Anderlues Anhée Assesse Baarle-Hertog Beerse Begijnendijk Bekkevoort Beringen Berlaar Bierbeek Blégny Bocholt Borgloon Bouillon Boussu Boutersem Brasschaat Brecht Brugelette Brunehaut Chièvres Crisnée Dessel Diest Dinant Dison Drogenbos Duffel Edegem Eghezée Fléron Froidchapelle Geel Genk Geraardsbergen Glabbeek Grobbendonk Haacht Habay Ham Hamont-Achel Harelbeke Hasselt Havelange Heist-op-den-Berg Herbeumont Herent Herentals Herenthout Herk-de-Stad Herselt Herstal Hoegaarden Hoei Hoeilaart Holsbeek Hoogstraten Hotton Houhalen-Helchteren Hove Huldenberg Ingelmunster Kalmthout Kampenhout Kapellen Kasterlee Kinrooi Kortenberg La Bruyère Landen La Roche-en-Ardenne Léglise Leuven Leuze-en-Hainaut Lier Lint Linter Lommel Maarkedal Maaseik Maasmechelen Malmedy Mechelen Meerhout Meeuwen-Gruitrode Merelbeke Mol Neupré Nijlen Nijvel Ninove Olen Opglabbeek Oudergem Oud-Heverlee Overijse Pecq Perwez Profondeville Ravels Rebecq Retie Scherpenheuvel-Zichem Sint-Amands Sint-Katelijne-Waver Sint-Pieters-Woluwe Tellin Tervuren Tessenderlo Thimister-Clermont Tielt-Winge Tienen Tinlot Trois-Ponts Turnhout Verviers Veurne Vilvoorde Viroinval Vorselaar Vosselaar Walhain Wanze Weismes Wellen Wervik Westerlo Wichelen Wijnegem Wuustwezel Zandhoven Zaventem Zoersel Zonhoven Zoutleeuw

Enkele voorbeelden van onze domotica projecten

 

Nog meer weten over KNX domotica? Lees verder!
KNX dat is een veilig software protocol

https://www.youtube.com/watch?v=Ms3ZR2u3taA&w=1280

KNX is een gemengde evolutie van EIB ( European Installation Bus) , EHS (European Home System Protocol) en BatiBus. Apparaten die KNX gecertificeerd zijn worden in twee categorieën onderverdeeld. De eerste categorie zijn sensoren en dat zijn dan schakelaars, drukknoppen, aanwezigheid melders en temperatuur voelers. Klik hier als je meer informatie wilt over KNX sensoren. De tweede categorie bestaat uit bord materiaal (dat is hetgene dat in de elektrische kast ingebouwd word). Hier vinden we dan actoren terug zoals relais, motors en dimmers.

Hoe bespaar ik elektriciteit met domotica?

In een klassieke elektrische installatie zijn de verschillende technieken in uw woning niet met elkaar verbonden. Samenwerking is dan ook niet mogelijk. Wanneer we deze technieken nu gaan aansturen via KNX gaan ze zich als één systeem gedragen. Hierdoor wordt uw installatie niet alleen eenvoudiger in gebruik, maar gaat dit intelligente netwerk ook uw elektriciteit- en warmteverbruik reduceren.
Een typisch voorbeeld als u gaat slapen; met één handeling schakelt u de verlichting en bepaalde stopcontacten uit, past de ventilatiesnelheid zich aan, verlaagt de temperatuur in de verschillende verwarming zones en gaan de bewegingsmelders in nachtmode zodat bij beweging de vloerverlichting in plaats van de normale verlichting wordt ingeschakeld. In een woning zijn er zo meerdere scenario’s die kunnen worden uitgevoerd; bij het thuiskomen of bij het verlaten van de woning, bij voldoende daglicht in de woning, bij het ontwaken als het nog donker is,…

Ultraveilig en niet te hacken. Dat is KNX

knx hacken

Is KNX een standaard?

KNX is een internationale gereglementeerde domotica standaard. Met meer dan 20 jaar ervaring is KNX de perfecte en betaalbare oplossing om uw woning te automatiseren. KNX is dan ook geschikt voor alle toepassingen op het gebied van huis en gebouw automatisering. KNX verbindt de verschillende apparaten en installaties tot één gezamenlijk systeem. KNX is een intelligent systeem voor de elektrotechnische installatie, dat door middel van automatisering het wonen makkelijker, veiliger en flexibeler maakt. De voordelen van KNX domotica ten opzichte van andere domotica systemen zijn ongekend. Onderaan deze pagina vertellen we meer over deze voordelen.

Hoe werkt een knx / domotica installatie?

Elk apparaat dat verbonden is op de KNX bus (dat is een groene kabel met vier koperdraden in) heeft een fysiek adres en kan deel uitmaken van één of meerdere groepsadressen. Wanneer een apparaat van status verandert, zoals een licht dat aan of uit gaat, verzend dit apparaat zijn status naar een ander fysiek adres of een groepsadres. Deze data kan binair zijn (0/1) of een 8 bit analoge waarde. Het voordeel van zo’n eenvoudige data overdracht is dat je geen complexe hardware (lees dure) of processor nodig hebt om dit te verwerken.

Dat wilt dan zeggen dat KNX sensoren (drukknoppen bijvoorbeeld) zijn via een bus systeem aan elkaar gekoppeld zijn.. Deze bus krijgt voeding en wordt eveneens aan de actoren in de schakelkast gekoppeld. Hierdoor krijg je één groot bus netwerk.

Wij zijn de perfecte KNX installateur / integrator

Onze jarenlange ervaring en samenwerking met productontwikkelaars en fabrikanten enerzijds en onze collega – installateur, integrator of handelaar anderzijds biedt ons de mogelijkheid om nieuwe trends tijdig te detecteren. Hierdoor zijn wij steeds op de hoogte van de laatste nieuwe technologische oplossingen en kunnen wij steeds U van een correct antwoord voorzien op elke KNX vraag of wens die jij hebt.

easing hasselt domotica beringen knx

Wat kan je dan zo allemaal doen met domotica?
Klimaatregeling

Dankzij rationeel energieverbruik kan je heel eenvoudig je volledige woning compleet in ECO stand laten gaan. Zo kunnen wij bij Smart Living alle systemen op elkaar laten afstemmen in functie van de behoeften en vanuit één eenvoudige bediening. Geen aparte bediening  voor de koeling en verwarming, maar één ingestelde temperatuur en een intelligente verhouding tussen koelen en verwarmen. Door de interactie met andere (intelligente) systemen in de woning kan de klimaatregeling bijvoorbeeld worden uitgeschakeld indien er een venster of deur blijft open staan.

knx easing beringen

Centrale verwarming opsplitsen in zones om individueel de verwarmingsniveau’s op gebruikersvraag aan te sturen. Optimale regeling door intelligentie communicatie met uw warmtepomp. Dat is waar Smart Living en integrators voor staan. Wij hebben een uitgebreide ervaring in het aansturen van allerhande systemen voor afkoeling en verwarming van uw woning. Deze aansturing wordt mee opgenomen in de universele bediening.

Zonnewering

De zonwering regelen zodat in de winter de zonnewarmte optimaal gebruikt wordt om de woning op te warmen en in de zomer de zon afgeschermd wordt zodat geen oververhitting kan optreden. Dit kan door het openen en sluiten van de screens of de lamellen juist te positioneren.

Ventilatie en verluchting van woningen

Door het plaatsen van CO en vochtsensoren kan het ventilatiesysteem van een passief constant draaiend systeem omgevormd worden in aan intelligent vraaggestuurd systeem. Zo bekom je probleemloos een perfect geventileerde woning,  zoals de voorschriften het bepalen! Wij hebben uitgebreide ervaring met dit type systemen, vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Aansturing motors

Aansturing van rolluiken, poorten en jaloezieën zijn eveneens mogelijk dankzij de intelligente oplossingen van een geïntegreerd KNX systeem. Met een handige interface bedien jij probleemloos al deze verschillende componenten.

Alles Aan/Uit Functie

Aan de voordeur, de garagepoort en andere toegangsdeuren plaatsen we een alles-uit functie. Die schakelt alle verlichting uit, ontkoppelt gevaarlijke toestellen via de geschakelde stopcontacten, brengt de verwarming in de juiste stand en stuurt, als het donker is, de rolluiken omlaag. Wanneer u het huis verlaat in het donker, blijft de verlichting van de inkom of garage nog even branden, net zoals de buitenverlichting. Er kan ook een aanwezigheidssimulatie worden opgestart. Er zijn meerdere mogelijkheden om deze functie te starten: met een drukknop, uw smartphone, de toetsen van het codeklavier van de alarminstallatie, …

Bedieningen

Flat Design door Jung, de elegantste manier om verlichting te schakelen.

Het vlakke Flat Design maakt het voor het eerst mogelijk om de ramen nagenoeg vlak op de wand te monteren. Zo ontstaat een glad vlak waarbij niets uitsteekt. Deze uitstraling kan door een grote diversiteit aan kleuren en materialen individueel geaccentueerd worden. Voor elke omgeving biedt Flat Design een passend alternatief. Een goed doordacht modulesysteem zorgt voor een breed toepassingsspectrum. Meer informatie nodig? Klik hier!

jung drukknoppen easing

Basalte Sentino/multitouch

Eenvoudig – 2-voudig & 4-voudig. Het basisidee van Sentido is eenvoudig maar toch zeer innovatief. Het volledige oppervlak is aanraakgevoelig waardoor er een heel eenvoudige en unieke manier van bedienen ontstaat.

Sentido, de lichtschakelaar opnieuw uitgevonden. Het basisidee van Sentido is eenvoudig maar toch zeer innovatief. Het volledige oppervlak is aanraakgevoelig waardoor er een heel eenvoudige en unieke manier van bedienen ontstaat.

Dankzij de integratie met KNX domotica kan elk individueel oppervlak verschillende functionaliteiten bedienen. Door meerdere oppervlakken tegelijk aan te raken, schakelen de lichten in een ruimte aan en uit door gebruik te maken van een algemene sfeer. Deze multitouch-functie zorgt voor een uiterst intuïtieve en gebruiksvriendelijke bediening. Wanneer de multitouch langer aangeraakt wordt, start de unieke scène sequencer-functie waarmee je tot vier bijkomende KNX sferen kan kiezen.

De interne temperatuursensor rapporteert de omgevingstemperatuur discreet naar het domoticasysteem terwijl de geïntegreerde thermostaatlogica de verwarming en airconditioning in de ruimte stuurt.

De multicolour LED achtergrondverlichting kan als status feedback dienen of eenvoudigweg om Sentido te doen oplichten in het donker. Door de RGB sequencer te gebruiken in combinatie met de multitouch, kan RGB verlichting op een heel eenvoudige en intuïtieve manier gestuurd worden. Meer informatie nodig? Klik hier!

sentido smart light switch knx

Basalte Auro

“Een Bewegingsmelder. Auro is alles wat een bewegingsmelder moet zijn – klein, snel en bijna onzichtbaar. Auro heeft een ingebouwde lichtsensor voor lichtgevoelig schakelen, dimmen en het sturen van scènes. Hij kan zich zelfs verschillend gedragen overdag en ‘s nachts.”  Wanneer hij in het plafond is ingebouwd, zorgt het innovatieve vlakke design ervoor dat Auro volledig versmelt met de omgeving. Er is enkel een opening van 43mm nodig, waardoor Auro heel eenvoudig te installeren is.

Auro heeft een ingebouwde lichtsensor voor lichtgevoelig schakelen, dimmen en het sturen van sferen via het KNX domoticasysteem. Hij kan zich zelfs verschillend gedragen overdag en ‘s nachts. De ingebouwde temperatuursensor rapporteert de omgevingstemperatuur discreet naar het domoticasysteem. Zo kan hij zelfs gebruikt worden om een hitte-alarm te activeren in geval van brand.

Met een verticale detectiehoek van 90° en bij installatie op een hoogte van 2,5m heeft Auro een detectiebereik met een diameter van 5m, wat deze bewegingsmelder perfect maakt voor gebruik in gangen, toiletten en kleine kamers.

Meer informatie nodig? Klik hier!
easing building intelligence

Jung maakte deze parels : Les Couleurs van “Le Corbusier”

jung switch classic

Deze prachtige afwerkingen kunnen eveneens voor draai dimmers, de gewone drukknoppen of kantelschakelaars gebruikt worden. Wereldwijd exclusief biedt JUNG het tijdloze programma LS 990 in de 63 originele Les Couleurs® Le Corbusier aan. Le Corbusier geldt als één van de beroemdste architecten van de 20e eeuw. Het bijzondere aan zijn kleurensysteem: elke van de 63 kleuren is met elke andere uit het systeem te combineren. Op basis van deze opmerkelijke eigenschap en de unieke kleurdiepte inspireert het kleurenpalet vandaag nog steeds. Meer informatie : Klik hier

Een handig overzicht met de Basalte Deseo

De Basalte Deseo biedt discreet en minimalistisch een eenvoudig en innovatieve user-interface. Hooggevoelige sensoren laten toe om te navigeren door allerlei functies. Scenes, verlichting, rolluikken en verduistering, zelfs het muziek systeem kan aangestuurd worden door de aanraking.  Dit innovatieve concept laat toe om de lichtschakelaars in een ruimte eenvoudig te houden zodat ze enkel de belangrijkste functies sturen. De andere, minder belangrijke functies, kunnen met Deseo gestuurd worden. Net zoals bij Sentido, zal een eenvoudige multitouch een welkom of afscheidsscène oproepen. Deseo, omdat wij bij Smart Living ook van eenvoud houden!

basalte deseo easing

Ander merk gezien?

Geen enkel probleem dankzij KNX is het mogelijk om een diversiteit aan drukknoppen of bedieningspanelen te integreren in onze KNX oplossingen. Kom vrijblijvend langs en ontdek de mogelijkheden van KNX in jouw woning!

Gira sleutelloze toegangscontrole

A) Het Gira Keyless In Codeklavier opent de deur na invoer van een persoonlijke cijfercombinatie.

B) Fingerprint werkt met een biometrisch systeem

C) In Transponder is voorzien van transpondertechnologie met groot bereik.

toegangscontrole gira

Verlichting

Het traditionele lichtpunt in het midden van iedere kamer aangevuld met een staanlamp is definitief verleden tijd. Voor de hedendaagse bouwer vormt verlichting een integraal onderdeel van de architectuur en dient ze direct bij te dragen tot het comfort en de uitstraling van de woning. Het is dan ook een vaststelling dat moderne woningen steeds meer verschillende lichtpunten hebben en dat de bediening vaak erg onoverzichtelijk wordt.

lichtplan smart living

Lichtsferen

Door gebruik te maken van intelligente lichtsferen kan je op een gebruiksvriendelijke manier de kracht van verlichting volledig tot zijn recht laten komen

Een correct geïmplementeerd lichtsysteem zorgt voor een grote kostenbesparing.

We wensen elke cliënt op het hart te drukken dat ze tot 60% kunnen besparen mits een aanpassing van de traditionele verlichting naar een energiezuiniger alternatief. Heel belangrijk is echter dat dit op een deskundige manier onderzocht en geïnstalleerd wordt. Verschillende technische aspecten kunnen er immers voor zorgen dat een energiezuiniger systeem net duurder uitkomt als deze niet in acht worden genomen.
Hiervoor kan jij  rekenen op onze professionele kennis en deskundige ervaring. Een lichtarchitect onderzoekt in de huidige situatie de mogelijkheden om van uw verlichting een efficiënt en kostenbesparend systeem te maken.

Aan de hand van een lichtstudie brengen wij de door ons voorgestelde verlichting in kaart, zodat we de geraamde verbruiksresultaten aan jouw kunnen voorleggen. Met professionele software waarmee we de lichtstudie opmaken kunnen we perfect berekenen hoeveel van de gekozen armaturen we nodig hebben om uw ruimte te verlichten aan de gewenste lichtsterkte en met de gewenste lichtkleur.

Aan deze lichtstudie voegen wij ook een gedetailleerde kosten-batenanalyse zodat jij ook weet binnen welke termijn jij de investering zal terugwinnen.Veel gestelde KNX vragen

Hoe programmeer je KNX ?

KNX programmeren is best eenvoudig! Tijdens de installatie gebruiken we specifieke KNX software. Deze software noemt ETS en geeft ons de mogelijkheid adressen toe te wijzen aan fysieke KNX apparaten. In dit geval, zenden de drukknoppen hun data naar de KNX actoren. Van het moment dat de adressen en de software applicatie in de componenten geladen zijn gedraagt de gehele installatie zich als een conventionele elektriciteits installatie. Uiteraard, hier zit het grote verschil, je kan achter één drukknop meerdere handelingen (of kringen) gaan stoppen als je meer groepsadressen gaat toekennen aan een drukknop. Drukknoppen kunnen ook data ontvangen op hun fysiek adres om bijvoorbeeld een status LED aan te schakelen. KNX compatibele apparaten worden gemaakt door elke grote Europese elektrische producten zoals ABB, Siemens, Schneider, enzoverder..

Hoe verloopt de communicatie op een KNX bus systeem

Communiceren met een KNX eco systeem kan via IP, USB of RS232 bridge. Deze apparaten zijn van quasi elke fabrikant te krijgen waardoor KNX kan gekoppeld worden aan een diversiteit van andere systemen. Zo kan je een KNX brug krijgen voor de meest airco en ventilatie systemen, maar eveneens ook een koppeling naar een Control4 systeem om op een eenvoudige wijze je audio-video apparatuur te bedienen.

Al deze apparaten praten met elkaar via een bus kabel -en deze bus kabel bestaat uit vier draden waaronder twee draden gebruikt worden voor communicatie (voor de nerds onder ons een vorm van RS-485) op 9600 bits/s (dat is dan de snelheid waarmee data wordt verstuurd) en twee draden die bijvoorbeeld kunnen gebruikt worden om laag spannings toestellen van stroom te voorzien. De KNX bus kabel is niet persé nodig want er zijn ook nog andere communicatie vormen zoals draadloos (RF), powerline, infrarood en IP technologie. Deze laatste technieken worden niet zoveel gebruikt maar bieden wel mogelijkheden voor situaties waar een kabel echt niet mogelijk is.

Kan je KNX zelf aanleggen?

Sleuven slijpen, inbouwdoosjes plaatsen, kabels trekken, stopcontact plaatsen, kabels aansluiten… Dat zijn allemaal onderdelen van het installatie proces wat jij zelf kan uitvoeren. Hierdoor kan je een aanzienlijk bedrag besparen op je elektrische installatie met KNX. In samenspraak met onze integrators maken wij afspraken wie -wat doet en begeleiden we je natuurlijk in het gehele proces.

Wat zijn de integratie mogelijkheden met KNX ?

  • Te koppelen aan andere technologieën (zoals Crestron, Control4, AMX, …)
  • Integratie mogelijk met alarm (via één van onze partners)
  • Integratie mogelijk met verlichting
  • Integratie mogelijk met audio&video (Sonos, Samsung, Philips, Sony, Marantz, Rotel, Yamaha, …)
  • Integratie mogelijk met intercom (Ssiedle, aiphone, …)
  • Integratie mogelijk met warmtepompen (Daikin, …)
  • Integratie mogelijk met airco (Daikin, …)

Kan KNX ook draadloos gemaakt worden?

Met KNX RF+ kunt u vrij makkelijk een bestaande woning of kantoor automatiseren! Met (bijvoorbeeld) de producten van MDT op basis van de wereldstandaard KNX is dit het mogelijk. Dit systeem heet KNX RF+ en is een draadloze variant.

Bijkomend voordeel van dit KNX MDT RF+ systeem is dat u bedraad en draadloos moeiteloos kunt combineren. In de basis kunt u uw bestaande lichtschakelaar in de wand vervangen voor een KNX RF+ variant zonder de bekabeling aan te passen maar wel met de vele mogelijkheden die Domotica of huisautomatisering met zich mee brengt. Meest eenvoudige voorbeeld voor een domotica toepassing met dit KNX MDT RF+ schakelaar is de “alles uit” knop bij de voordeur of zelfs bij uw bed.

Upgrade op eenvoudige wijze een bestaande conventionele installatie met het draadloze KNX RF van MDT.

De eenvoudige communicatie tussen bedraad KNX en KNX RF vindt plaats over een KNX-RF lijnkoppelaar.

De MDT KNX RF tasters worden uit de bestaande 230v infrastructuur gevoed en zijn desgewenst leverbaar met een ingebouwde schakelactor. De zuiver witte tasters zijn passend in de fraaie zwarte of witte MDT glasramen of passend in de 55mm schakelprogramma’s van o.a. Jung, Gira, Berker enz. Ook zijn de MDT tasters leverbaar in fraaie glasuitvoeringen tot 8-voudig.

 

Wat zijn de voordelen van KNX?

Open standaard, niet gekoppeld aan het voortbestaan van één specifieke fabrikant

Keuze uit meer dan 6600 gecertificeerde productgroepen van meer dan 360 verschillende fabrikanten

Internationale standaard dat Europees en wereldwijd is gestandaardiseerd en gecertificeerd

KNX voldoet aan onafhankelijk opgestelde eisen die de Europese (EN50090) en de internationale (ISO/IEC 14543) normcommissies voor woning- en gebouwautomatisering hebben vastgesteld

Een onafhankelijke certificeringsinstantie waarborgt goede samenwerking van verschillende producten

Onafhankelijke, universele programmeertool. U bent niet gebonden aan een leverancier voor aanpassingen aan uw installatie

Toepasbaar voor alle toepassingen in zowel huis- als gebouwautomatisering

 

Om gevonden te worden in Google hebben wij ook gebruikt gemaakt van deze kernwoorden : knx domotica, knx forum, knx schakelaars, knx association, knx server, knx visualisatie, knx raspberry pi, knx protocol, knx ets, knx shop, knx kabel, knx app, abb, arduino, knx actor, knx audio, knx advanced, knx alarmcentrale, knx audio multiroom, knx a dali, knx a lon, knx a modbus, dmx a knx, knx a mode, knx a eib, knx a bms, knx bus, knx belgie, knx bewegingsmelder, knx buskabel, knx beurs, knx boeken, knx , knx belgium, knx beurs 2015, knx bewegingsmelder buiten, knx b&o, b&o gateway, knx b e g, abb , b&j knx, b+b knx gateway, b.ios knx, knx b.iq, b con knx, system b knx, knx componenten, knx corner, knx controller, knx cebeo, knx cursus online, knx cursus, knx cursus , certificaat, camera, cable, cknx, c mine, renson c+ knx, qbus vs knx, knx c library, knx c code, c-bus knx, objective c knx, knx dali, knx drukknoppen, knx drukknop, knx domotica prijs, knx dali gateway, drukknop interface, diegem, deurbel, daikin, d-touch , d-controls , eib, ets5, knx energiemeter, knx ecampus, knx ets alternative, knx experience home antwerpen, knx ets software, knx eendraadschema, knx experience home, knx e shop, knx e academy, e life , e learning.

deze woorden hebben we ook extra gebruikt : domotica,domotica shop,home domotica,domotica winkel,domotica thermostaat,domotica controller,domotica webshop,domotica producten,wifi domotica,domotica lampen,domotica camera,domotica home,thermostaat domotica,e domotica shop,domotica set,domotica pakket,domotica server,ipad domotica,domotica in bestaande woning,domotica nl,beste domotica controller,domotica ouderen,domotica ipad,domotica nieuwbouw,domotica licht,verlichting domotica,domotica via wifi,smart house domotica,domotica op bestaande installatie,knx domotica,domotica knx,knx systeem,eib domotica,knx installatie,domotica store,knx domotica systeem,knx systeem aanleggen,domotica nieuws,smart home domotica,eib systeem,knx schakelaar,knx specialist,domotica systeem,betaalbare domotica,beste domotica systeem,domoticasysteem,domotica thuis,goedkope domotica,domotica verwarming,domotica merken,home domotica systemen,beste domotica systeem 2016,beste domotica,domotica voor thuis,domotica systeem kiezen,welk domotica systeem,thuis domotica,domotica systeem kopen,domotica systemen thuis,beste domotica systeem 2015,welk domotica systeem kiezen,domotica oplossingen,domotica beste systeem,welke domotica kiezen,domotica systemen merken,domotica aanleggen,domotica systeem aanleggen,domotica of niet,domotica bedrijven,domotica specialist,beste domotica 2016,domotica welk systeem,domotica touchscreen,voordelen domotica,soorten domotica,domotica protocol,domotica voordelen,domotica systemen prijzen,domotica prijzen,prijs domotica,knx domotica prijzen,kosten domotica,domotica kosten,kostprijs domotica,prijs domotica systeem,wat kost domotica,domotica kostprijs,wat kost een domotica systeem,domotica systemen kostprijs,domotica schakelaar,domotica wifi schakelaar,domotica installatie,domotica installateur,installateur domotica,domotica siemens,siemens domotica,zelfbouw domotica,domotica zelfbouw,domotica zelf installeren,zelf domotica installeren,z wave domotica,domotica z wave,domotica bedraad,domotica in huis,huis domotica,domotica huis,domotica draadloos,draadloze domotica,domotica woning,huis automatiseren,domoticasysteem huis,domotica systeem huis,huisautomatiseringssysteem,domotica programmeren,automatisering huis,open domotica