0 Items - 0
0
  • No products in the cart.

Domotica

Smart Living - maatwerk in domotica, beeld en geluid

Wij bieden maatwerk in domotica

Domotica is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en informatica, telematica en robotica. Een synoniem van domotica is huisautomatisering. Dit komt ook tot uiting in de definitie: ‘De integratie van technologie en diensten ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven.’ Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen binnenshuis en buitenshuis. Hiermee is de vraag ‘wat is domotica’ beantwoord en leggen we je verder uit welke systemen Smart Living ondersteunt en voldoende ervaring mee heeft om jouw de perfecte oplossing te kunnen bieden!

Fibaro
start vanaf €2000
makkelijk zelf te programmeren
uitbreidbaar
draadloos
verschillende soorten applicaties
een compleet doe het zelf systeem
 
KNX
start vanaf €8000
open source protocol
stabiliteit gegarandeerd
25 jaar op de markt
meer dan 250 fabrikanten
zelf te programmeren
bus bekabeling
DigitalSTROM
start vanaf €4000
makkelijk zelf te programmeren
uitbreidbaar
out of the box "iot" compatibel
verschillende soorten applicaties
een compleet doe het zelf systeem
 

We zouden jou kunnen overladen met allerhande technische informatie over KNX om jou te overtuigen dat KNX het betere domotica systeem is. Smart Living doet dit niet. Wel vatten we KNX voor je samen in 10 kernzinnen die aangeven wat de grote verschillen zijn met alle andere domoticasystemen die op dit moment op de markt zijn. KNX bestaat reeds meer dan 20 jaar.

KNX is een open/niet merkgebonden systeem. Er zijn meer dan 300 fabrikanten wereldwijd die specifieke producten voor KNX ontwikkelen. Daarenboven zijn er nog tal van andere fabrikanten die koppelingen maken om producten te integreren in het KNX systeem. In 2006 kreeg KNX het statuut van (ISO/IEC) wereldstandaard voor wat betreft de communicatie tussen de verschillende KNX componenten.

In ongeveer 40 onderzoek- en ontwikkelingscentra verspreid over 20 landen worden continu nieuwe KNX producten ontwikkeld en bestaande producten verder verbeterd. Een (EIB)/KNX systeem van twintig jaar geleden kan nog steeds geactualiseerd worden met KNX componenten van 2013. Er zijn meer dan 10.000 actieve en getrainde partners/installateurs verspreid over 70 landen.

Reeds meer dan 10.000 producten werden getest en conform bevonden aan de KNX standaard. Kies je voor KNX dan kies je voor een vooruitstrevend systeem dat je steeds kan actualiseren en waarop je verder kan bouwen. Extra troef: de service van meer dan 300 fabrikanten. KNX is een open standaard voor de automatisatie van woningen en gebouwen. Het is het enige systeem dat voldoet aan de eisen van de Europese (EN50090) en Internationale (ISO/IEC 14543) norm voor huisautomatisatie.

Met KNX regel je op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier je zonwering, verlichting, verwarming/koeling, ventilatie, … en meet je je water- en energieverbruik en energieproductie. Meer weten over KNX? Klik hier!

Smart Living is een all-in-one solution provider voor KNX domotica. Het doel van Smart Living is een eenvoudige en intelligente domotica-audio-video ervaring in gebouwen te programmeren en te installeren.

Dus in een notendop?

KNX is de technologie om elektronicatoepassingen en automatisering te integreren in één totaalconcept. Aan de hand van één druk op de knop kan je bijvoorbeeld een hele woning in de juiste sfeer brengen. Bijvoorbeeld door zowel verlichting, verwarming, muziek als de haard in de juiste modus te brengen.

Wat zijn de voordelen van KNX?

  • Het is een internationale standaard, dus toekomstgericht
  • Het systeem waarborgt interoperabiliteit en interworking van producten
  • Het protocol staat voor hoge productkwaliteit
  • De unieke fabrikanten maken gebruik van een onafhankelijke ETS programmeertool
  • KNX kan voor alle mogelijk domotica -en immotica toepassingen gebruikt worden
  • KNX kan ik verschillende gebouwtypes gebruikt worden
  • Het ondersteunt verschillende configuratie mogelijkheden
  • Het ondersteunt verschillende soorten media
  • KNX kan aan andere systemen gekoppeld worden

KNX is niet gebonden aan één hard -of software technologie.


Fibaro verwelkomt je in de wereld van eenvoudige en betrouwbare home automation 

Fibaro is een automatisatie systeem ontworpen met maar één doel. Voldoen aan de verwachtingen die elke veeleisende “doe het zelver” heeft. Fibaro heeft deze keer weer een prachtig, minimalistisch en eigentijds design toegevoegd aan het reeds innovatie assortiment. Creëer je eigen intelligente woning en pas ze aan, aan jouw manier van leven. Het poolse Fibaro is marktleider als het gaat om Z-wave automatisering. Zij maken mooie modules voor inbouw, opbouw en leveren volgens velen de beste z-wave homecontrollers; De Home Center Lite en de Home Center 2. Mooi design gecombineerd met slimme functionaliteiten. Alle producten zijn van hoge kwaliteit en er is door Fibaro over elk (technisch) detail nagedacht. Zo kan je met de 1x3kW en 2×1,5kW module niet alleen 220V systemen schakelen, maar ook 12/24 volt systemen zijn te schakelen. De modules kunnen zelfs als potentiaal vrije contacten dienen.

Via de z-wave software kan je veel parameters instellen. En natuurlijk zijn alle modules ongelooflijk klein waardoor ze bijna altijd bij je bestaande schakelapparatuur te plaatsen zijn. Maar Fibaro maakt niet alleen mooie inbouw modules, er zijn ook multifunctionele z-wave deursensoren waarmee ook temperatuur gemeten kan worden, en die zelfs als drukcontact gebruikt kunnen worden. En van hun laatste modules, de z-wave tussenstekker, is prachtig van design en is prima in een woonruimte te gebruiken. Met de binaire sensor kan je zelf je z-wave sensor maken van bijna iedere gewone sensor of module. Hun laatste product, de z-wave floodsensor is wederom een mooi stukje design gecombineerd met technische functies.

Meer weten over Fibaro ? Klik dan hier

 


Ontdek DigitalStrom – het makkelijke domotica systeem!

DigitalStrom is een domotica systeem dat het stroomnet als communicatiemedium gebruikt. Een DigitalStrom-netwerk bestaat uit een server die via seriële verbindingen is gekoppeld aan zogeheten DigitalStrom-meters. De meters worden achter elke zekering in de groepenkast geplaatst. De meter fungeert als dirigent voor de actoren en sensors in de groep en meet het energieverbruik van de groep.

.. Eindelijk kan je meer met stroom meer: digitalSTROM verenigt alle elektrische apparaten via de bestaande stroomleidingen tot een intelligent netwerk en geeft zo een nieuwe dimensie aan jouw wooncomfort.
Van individuele lichtscènes tot meer energie-efficiëntie en veiligheid in huis, met digitalSTROM kan je dit alles heel eenvoudig, comfortabel en automatisch inrichten. Alle benodigde componenten zijn overal snel en probleemloos in te bouwen, alle toepassingen kan je via je oude vertrouwde schakelaar of virtueel met je pc of smartphone bedienen. digitalSTROM is de toekomst van je stroom – en vandaag al beschikbaar.

De actoren en sensors in het DigitalStrom-systeem hebben de vorm van een groot uitgevallen kroonsteentje en kunnen op willekeurige plekken in de netspanningsgroep geplaatst worden. Er zijn kroonsteentjes met verschillende functies, die ieder een eigen kleurcodering hebben. Zo zijn rode steentjes bedoeld voor beveiliging, groene voor toegang, gele voor verlichting en grijze voor zonwering.

digitalstrom actor

Een systeem kan bestaan uit maximaal 62 meters, die elk maximaal 128 kroonsteentjes kunnen aansturen. Door hun vorm en het kleurgebruik hebben de steentjes veel weg van Lego. Het aansluiten van apparatuur is eenvoudig. Een schakelactorblokje bevat aan de ene zijde contacten voor de aanvoer van de aarde, fase en nul en aan de andere kant contacten voor het aansluiten van de stroomafnemer.

Contacteer ons voor meer informatie omtrent onze domotica oplossingen


Enter your keyword