Dus in een notendop?

KNX is de technologie om elektronicatoepassingen en automatisering te integreren in één totaalconcept. Aan de hand van één druk op de knop kan je bijvoorbeeld een hele woning in de juiste sfeer brengen. Bijvoorbeeld door zowel verlichting, verwarming, muziek als de haard in de juiste modus te brengen.

Voordelen van KNX?

  • Het is een internationale standaard, dus toekomst gericht!
  • Het protocol staat voor hoge productkwaliteit
  • De unieke fabrikanten maken gebruik van een onafhankelijke ETS programmeertool
  • Oneindig : KNX kan voor alle mogelijk domotica -en immotica toepassingen gebruikt worden
  • Verschillende gebouwen : KNX kan in verschillende gebouw types gebruikt worden

KNX kan aan andere systemen gekoppeld worden, denk dan Sonos, DoorBird, Loewe, Samsung, Sony, Bose, HVAC, Daikin, ….

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie

Wij zijn actief voor elektriciteitswerken en domotica in : Aalst Aarschot Alken Anderlues Anhée Assesse Baarle-Hertog Beerse Begijnendijk Bekkevoort Beringen Berlaar Bierbeek Blégny Bocholt Borgloon Bouillon Boussu Boutersem Brasschaat Brecht Brugelette Brunehaut Chièvres Crisnée Dessel Diest Dinant Dison Drogenbos Duffel Edegem Eghezée Fléron Froidchapelle Geel Genk Geraardsbergen Glabbeek Grobbendonk Haacht Habay Ham Hamont-Achel Harelbeke Hasselt Havelange Heist-op-den-Berg Herbeumont Herent Herentals Herenthout Herk-de-Stad Herselt Herstal Hoegaarden Hoei Hoeilaart Holsbeek Hoogstraten Hotton Houhalen-Helchteren Hove Huldenberg Ingelmunster Kalmthout Kampenhout Kapellen Kasterlee Kinrooi Kortenberg La Bruyère Landen La Roche-en-Ardenne Léglise Leuven Leuze-en-Hainaut Lier Lint Linter Lommel Maarkedal Maaseik Maasmechelen Malmedy Mechelen Meerhout Meeuwen-Gruitrode Merelbeke Mol Neupré Nijlen Nijvel Ninove Olen Opglabbeek Oudergem Oud-Heverlee Overijse Pecq Perwez Profondeville Ravels Rebecq Retie Scherpenheuvel-Zichem Sint-Amands Sint-Katelijne-Waver Sint-Pieters-Woluwe Tellin Tervuren Tessenderlo Thimister-Clermont Tielt-Winge Tienen Tinlot Trois-Ponts Turnhout Verviers Veurne Vilvoorde Viroinval Vorselaar Vosselaar Walhain Wanze Weismes Wellen Wervik Westerlo Wichelen Wijnegem Wuustwezel Zandhoven Zaventem Zoersel Zonhoven Zoutleeuw

Bedieningen

Flat Design door Jung, de elegantste manier om verlichting te schakelen.

Het vlakke Flat Design maakt het voor het eerst mogelijk om de ramen nagenoeg vlak op de wand te monteren. Zo ontstaat een glad vlak waarbij niets uitsteekt. Deze uitstraling kan door een grote diversiteit aan kleuren en materialen individueel geaccentueerd worden. Voor elke omgeving biedt Flat Design een passend alternatief. Een goed doordacht modulesysteem zorgt voor een breed toepassingsspectrum. Meer informatie nodig? Klik hier!

jung drukknoppen easing

Nog meer weten over KNX domotica?

KNX dat is een veilig software protocol

KNX is een gemengde evolutie van EIB ( European Installation Bus) , EHS (European Home System Protocol) en BatiBus. Apparaten die KNX gecertificeerd zijn worden in twee categorieën onderverdeeld. De eerste categorie zijn sensoren en dat zijn dan schakelaars, drukknoppen, aanwezigheid melders en temperatuur voelers. Klik hier als je meer informatie wilt over KNX sensoren. De tweede categorie bestaat uit bord materiaal (dat is hetgene dat in de elektrische kast ingebouwd word). Hier vinden we dan actoren terug zoals relais, motors en dimmers.

Hoe bespaar ik elektriciteit met domotica?

In een klassieke elektrische installatie zijn de verschillende technieken in uw woning niet met elkaar verbonden. Samenwerking is dan ook niet mogelijk. Wanneer we deze technieken nu gaan aansturen via KNX gaan ze zich als één systeem gedragen. Hierdoor wordt uw installatie niet alleen eenvoudiger in gebruik, maar gaat dit intelligente netwerk ook uw elektriciteit- en warmteverbruik reduceren.
Een typisch voorbeeld als u gaat slapen; met één handeling schakelt u de verlichting en bepaalde stopcontacten uit, past de ventilatiesnelheid zich aan, verlaagt de temperatuur in de verschillende verwarming zones en gaan de bewegingsmelders in nachtmode zodat bij beweging de vloerverlichting in plaats van de normale verlichting wordt ingeschakeld. In een woning zijn er zo meerdere scenario’s die kunnen worden uitgevoerd; bij het thuiskomen of bij het verlaten van de woning, bij voldoende daglicht in de woning, bij het ontwaken als het nog donker is,…

Ultraveilig en niet te hacken.

Is KNX een standaard?

KNX is een internationale gereglementeerde domotica standaard. Met meer dan 20 jaar ervaring is KNX de perfecte en betaalbare oplossing om uw woning te automatiseren. KNX is dan ook geschikt voor alle toepassingen op het gebied van huis en gebouw automatisering. KNX verbindt de verschillende apparaten en installaties tot één gezamenlijk systeem. KNX is een intelligent systeem voor de elektrotechnische installatie, dat door middel van automatisering het wonen makkelijker, veiliger en flexibeler maakt. De voordelen van KNX domotica ten opzichte van andere domotica systemen zijn ongekend. Onderaan deze pagina vertellen we meer over deze voordelen.

Hoe werkt een knx / domotica installatie (vanuit een technisch aspect)
Elk apparaat dat verbonden is op de KNX bus (dat is een groene kabel met vier koperdraden in) heeft een fysiek adres en kan deel uitmaken van één of meerdere groepsadressen. Wanneer een apparaat van status verandert, zoals een licht dat aan of uit gaat, verzend dit apparaat zijn status naar een ander fysiek adres of een groepsadres. Deze data kan binair zijn (0/1) of een 8 bit analoge waarde. Het voordeel van zo’n eenvoudige data overdracht is dat je geen complexe hardware (lees dure) of processor nodig hebt om dit te verwerken.

Dat wilt dan zeggen dat KNX sensoren (drukknoppen bijvoorbeeld) zijn via een bus systeem aan elkaar gekoppeld zijn.. Deze bus krijgt voeding en wordt eveneens aan de actoren in de schakelkast gekoppeld. Hierdoor krijg je één groot bus netwerk.

Wij zijn de perfecte KNX installateur / integrator

Onze jarenlange ervaring en samenwerking met productontwikkelaars en fabrikanten enerzijds en onze collega – installateur, integrator of handelaar anderzijds biedt ons de mogelijkheid om nieuwe trends tijdig te detecteren. Hierdoor zijn wij steeds op de hoogte van de laatste nieuwe technologische oplossingen en kunnen wij steeds U van een correct antwoord voorzien op elke KNX vraag of wens die jij hebt.

easing hasselt domotica beringen knx

Wat kan je dan zo allemaal doen met domotica?

Dankzij rationeel energieverbruik kan je heel eenvoudig je volledige woning compleet in ECO stand laten gaan. Zo kunnen wij bij Smart Living alle systemen op elkaar laten afstemmen in functie van de behoeften en vanuit één eenvoudige bediening. Geen aparte bediening  voor de koeling en verwarming, maar één ingestelde temperatuur en een intelligente verhouding tussen koelen en verwarmen. Door de interactie met andere (intelligente) systemen in de woning kan de klimaatregeling bijvoorbeeld worden uitgeschakeld indien er een venster of deur blijft open staan.

knx easing beringen

Centrale verwarming opsplitsen in zones om individueel de verwarmingsniveau’s op gebruikersvraag aan te sturen. Optimale regeling door intelligentie communicatie met uw warmtepomp. Dat is waar Smart Living en integrators voor staan. Wij hebben een uitgebreide ervaring in het aansturen van allerhande systemen voor afkoeling en verwarming van uw woning. Deze aansturing wordt mee opgenomen in de universele bediening.

Zonnewering

De zonwering regelen zodat in de winter de zonnewarmte optimaal gebruikt wordt om de woning op te warmen en in de zomer de zon afgeschermd wordt zodat geen oververhitting kan optreden. Dit kan door het openen en sluiten van de screens of de lamellen juist te positioneren.

Ventilatie en verluchting van woningen

Door het plaatsen van CO en vochtsensoren kan het ventilatiesysteem van een passief constant draaiend systeem omgevormd worden in aan intelligent vraaggestuurd systeem. Zo bekom je probleemloos een perfect geventileerde woning,  zoals de voorschriften het bepalen! Wij hebben uitgebreide ervaring met dit type systemen, vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Aansturing motors

Aansturing van rolluiken, poorten en jaloezieën zijn eveneens mogelijk dankzij de intelligente oplossingen van een geïntegreerd KNX systeem. Met een handige interface bedien jij probleemloos al deze verschillende componenten.

Alles Aan/Uit Functie

Aan de voordeur, de garagepoort en andere toegangsdeuren plaatsen we een alles-uit functie. Die schakelt alle verlichting uit, ontkoppelt gevaarlijke toestellen via de geschakelde stopcontacten, brengt de verwarming in de juiste stand en stuurt, als het donker is, de rolluiken omlaag. Wanneer u het huis verlaat in het donker, blijft de verlichting van de inkom of garage nog even branden, net zoals de buitenverlichting. Er kan ook een aanwezigheidssimulatie worden opgestart. Er zijn meerdere mogelijkheden om deze functie te starten: met een drukknop, uw smartphone, de toetsen van het codeklavier van de alarminstallatie, …

Basalte Sentino/multitouch

Eenvoudig – 2-voudig & 4-voudig. Het basisidee van Sentido is eenvoudig maar toch zeer innovatief. Het volledige oppervlak is aanraakgevoelig waardoor er een heel eenvoudige en unieke manier van bedienen ontstaat.

Sentido, de lichtschakelaar opnieuw uitgevonden. Het basisidee van Sentido is eenvoudig maar toch zeer innovatief. Het volledige oppervlak is aanraakgevoelig waardoor er een heel eenvoudige en unieke manier van bedienen ontstaat.

Dankzij de integratie met KNX domotica kan elk individueel oppervlak verschillende functionaliteiten bedienen. Door meerdere oppervlakken tegelijk aan te raken, schakelen de lichten in een ruimte aan en uit door gebruik te maken van een algemene sfeer. Deze multitouch-functie zorgt voor een uiterst intuïtieve en gebruiksvriendelijke bediening. Wanneer de multitouch langer aangeraakt wordt, start de unieke scène sequencer-functie waarmee je tot vier bijkomende KNX sferen kan kiezen.

De interne temperatuursensor rapporteert de omgevingstemperatuur discreet naar het domoticasysteem terwijl de geïntegreerde thermostaatlogica de verwarming en airconditioning in de ruimte stuurt.

De multicolour LED achtergrondverlichting kan als status feedback dienen of eenvoudigweg om Sentido te doen oplichten in het donker. Door de RGB sequencer te gebruiken in combinatie met de multitouch, kan RGB verlichting op een heel eenvoudige en intuïtieve manier gestuurd worden. Meer informatie nodig? Klik hier!

sentido smart light switch knx

Basalte Auro

“Een Bewegingsmelder. Auro is alles wat een bewegingsmelder moet zijn – klein, snel en bijna onzichtbaar. Auro heeft een ingebouwde lichtsensor voor lichtgevoelig schakelen, dimmen en het sturen van scènes. Hij kan zich zelfs verschillend gedragen overdag en ‘s nachts.”  Wanneer hij in het plafond is ingebouwd, zorgt het innovatieve vlakke design ervoor dat Auro volledig versmelt met de omgeving. Er is enkel een opening van 43mm nodig, waardoor Auro heel eenvoudig te installeren is.

Auro heeft een ingebouwde lichtsensor voor lichtgevoelig schakelen, dimmen en het sturen van sferen via het KNX domoticasysteem. Hij kan zich zelfs verschillend gedragen overdag en ’s nachts. De ingebouwde temperatuursensor rapporteert de omgevingstemperatuur discreet naar het domoticasysteem. Zo kan hij zelfs gebruikt worden om een hitte-alarm te activeren in geval van brand.

Met een verticale detectiehoek van 90° en bij installatie op een hoogte van 2,5m heeft Auro een detectiebereik met een diameter van 5m, wat deze bewegingsmelder perfect maakt voor gebruik in gangen, toiletten en kleine kamers.

Meer informatie nodig? Klik hier!
easing building intelligence

Jung maakte deze parels : Les Couleurs van “Le Corbusier”

jung switch classic

Deze prachtige afwerkingen kunnen eveneens voor draai dimmers, de gewone drukknoppen of kantelschakelaars gebruikt worden. Wereldwijd exclusief biedt JUNG het tijdloze programma LS 990 in de 63 originele Les Couleurs® Le Corbusier aan. Le Corbusier geldt als één van de beroemdste architecten van de 20e eeuw. Het bijzondere aan zijn kleurensysteem: elke van de 63 kleuren is met elke andere uit het systeem te combineren. Op basis van deze opmerkelijke eigenschap en de unieke kleurdiepte inspireert het kleurenpalet vandaag nog steeds. Meer informatie : Klik hier

Een handig overzicht met de Basalte Deseo

De Basalte Deseo biedt discreet en minimalistisch een eenvoudig en innovatieve user-interface. Hooggevoelige sensoren laten toe om te navigeren door allerlei functies. Scenes, verlichting, rolluikken en verduistering, zelfs het muziek systeem kan aangestuurd worden door de aanraking.  Dit innovatieve concept laat toe om de lichtschakelaars in een ruimte eenvoudig te houden zodat ze enkel de belangrijkste functies sturen. De andere, minder belangrijke functies, kunnen met Deseo gestuurd worden. Net zoals bij Sentido, zal een eenvoudige multitouch een welkom of afscheidsscène oproepen. Deseo, omdat wij bij Smart Living ook van eenvoud houden!

basalte deseo easing

Ander merk gezien?

Geen enkel probleem dankzij KNX is het mogelijk om een diversiteit aan drukknoppen of bedieningspanelen te integreren in onze KNX oplossingen. Kom vrijblijvend langs en ontdek de mogelijkheden van KNX in jouw woning!

Gira sleutelloze toegangscontrole

A) Het Gira Keyless In Codeklavier opent de deur na invoer van een persoonlijke cijfercombinatie.

B) Fingerprint werkt met een biometrisch systeem

C) In Transponder is voorzien van transpondertechnologie met groot bereik.

toegangscontrole gira

Verlichting

Het traditionele lichtpunt in het midden van iedere kamer aangevuld met een staanlamp is definitief verleden tijd. Voor de hedendaagse bouwer vormt verlichting een integraal onderdeel van de architectuur en dient ze direct bij te dragen tot het comfort en de uitstraling van de woning. Het is dan ook een vaststelling dat moderne woningen steeds meer verschillende lichtpunten hebben en dat de bediening vaak erg onoverzichtelijk wordt.

lichtplan smart living

Lichtsferen

Door gebruik te maken van intelligente lichtsferen kan je op een gebruiksvriendelijke manier de kracht van verlichting volledig tot zijn recht laten komen

Een correct geïmplementeerd lichtsysteem zorgt voor een grote kostenbesparing.

We wensen elke cliënt op het hart te drukken dat ze tot 60% kunnen besparen mits een aanpassing van de traditionele verlichting naar een energiezuiniger alternatief. Heel belangrijk is echter dat dit op een deskundige manier onderzocht en geïnstalleerd wordt. Verschillende technische aspecten kunnen er immers voor zorgen dat een energiezuiniger systeem net duurder uitkomt als deze niet in acht worden genomen.
Hiervoor kan jij  rekenen op onze professionele kennis en deskundige ervaring. Een lichtarchitect onderzoekt in de huidige situatie de mogelijkheden om van uw verlichting een efficiënt en kostenbesparend systeem te maken.

Aan de hand van een lichtstudie brengen wij de door ons voorgestelde verlichting in kaart, zodat we de geraamde verbruiksresultaten aan jouw kunnen voorleggen. Met professionele software waarmee we de lichtstudie opmaken kunnen we perfect berekenen hoeveel van de gekozen armaturen we nodig hebben om uw ruimte te verlichten aan de gewenste lichtsterkte en met de gewenste lichtkleur.

Aan deze lichtstudie voegen wij ook een gedetailleerde kosten-batenanalyse zodat jij ook weet binnen welke termijn jij de investering zal terugwinnen.

Veel gestelde KNX vragen

[faq cat_id=”3281″]
Om gevonden te worden in Google hebben wij gebruikt gemaakt van deze kernwoorden :
knx domotica, knx forum, knx schakelaars, knx association, knx server, knx visualisatie, knx raspberry pi, knx protocol, knx ets, knx shop, knx kabel, knx app, abb, arduino, knx actor, knx audio, knx advanced, knx alarmcentrale, knx audio multiroom, knx a dali, knx a lon, knx a modbus, dmx a knx, knx a mode, knx a eib, knx a bms, knx bus, knx belgie, knx bewegingsmelder, knx buskabel, knx beurs, knx boeken, knx , knx belgium, knx beurs 2015, knx bewegingsmelder buiten, knx b&o, b&o gateway, knx b e g, abb , b&j knx, b+b knx gateway, b.ios knx, knx b.iq, b con knx, system b knx, knx componenten, knx corner, knx controller, knx cebeo, knx cursus online, knx cursus, knx cursus , certificaat, camera, cable, cknx, c mine, renson c+ knx, qbus vs knx, knx c library, knx c code, c-bus knx, objective c knx, knx dali, knx drukknoppen, knx drukknop, knx domotica prijs, knx dali gateway, drukknop interface, diegem, deurbel, daikin, d-touch , d-controls , eib, ets5, knx energiemeter, knx ecampus, knx ets alternative, knx experience home antwerpen, knx ets software, knx eendraadschema, knx experience home, knx e shop, knx e academy, e life , e learning. deze woorden hebben we ook extra gebruikt : domotica,domotica shop,home domotica,domotica winkel,domotica thermostaat,domotica controller,domotica webshop,domotica producten,wifi domotica,domotica lampen,domotica camera,domotica home,thermostaat domotica,e domotica shop,domotica set,domotica pakket,domotica server,ipad domotica,domotica in bestaande woning,domotica nl,beste domotica controller,domotica ouderen,domotica ipad,domotica nieuwbouw,domotica licht,verlichting domotica,domotica via wifi,smart house domotica,domotica op bestaande installatie,knx domotica,domotica knx,knx systeem,eib domotica,knx installatie,domotica store,knx domotica systeem,knx systeem aanleggen,domotica nieuws,smart home domotica,eib systeem,knx schakelaar,knx specialist,domotica systeem,betaalbare domotica,beste domotica systeem,domoticasysteem,domotica thuis,goedkope domotica,domotica verwarming,domotica merken,home domotica systemen,beste domotica systeem 2016,beste domotica,domotica voor thuis,domotica systeem kiezen,welk domotica systeem,thuis domotica,domotica systeem kopen,domotica systemen thuis,beste domotica systeem 2015,welk domotica systeem kiezen,domotica oplossingen,domotica beste systeem,welke domotica kiezen,domotica systemen merken,domotica aanleggen,domotica systeem aanleggen,domotica of niet,domotica bedrijven,domotica specialist,beste domotica 2016,domotica welk systeem,domotica touchscreen,voordelen domotica,soorten domotica,domotica protocol,domotica voordelen,domotica systemen prijzen,domotica prijzen,prijs domotica,knx domotica prijzen,kosten domotica,domotica kosten,kostprijs domotica,prijs domotica systeem,wat kost domotica,domotica kostprijs,wat kost een domotica systeem,domotica systemen kostprijs,domotica schakelaar,domotica wifi schakelaar,domotica installatie,domotica installateur,installateur domotica,domotica siemens,siemens domotica,zelfbouw domotica,domotica zelfbouw,domotica zelf installeren,zelf domotica installeren,z wave domotica,domotica z wave,domotica bedraad,domotica in huis,huis domotica,domotica huis,domotica draadloos,draadloze domotica,domotica woning,huis automatiseren,domoticasysteem huis,domotica systeem huis,huisautomatiseringssysteem,domotica programmeren,automatisering huis,open domotica

Contacteer ons vrijblijvend om jouw woning te bespreken