Ondertussen heeft Sonos “Beam” gereleased, lees meer op deze link!


Groot nieuws (of daar hopen we tenminste op!)

Volgens een recent verschenen FCC publicatie komt er een nieuwe slimme home cinema speaker van Sonos op de markt en heeft als werknaam de S14, maar we kunnen veronderstellen dat hij de “Playbar 2” zal heten. Het zal in alle waarschijnlijkheid een kleiner compacter toestel worden en de fans zullen ook zeer tevreden zijn want er wordt gefluisterd dat er een HDMI poort opzit (volgens het FCC document) en dat wilt hopelijk DTS ondersteuning zeggen! Volgens het bekende Variety magazine (http://variety.com/2018/digital/news/sonos-s14-smart-home-theater-fcc-filing-1202791910/) heeft een contactpersoon bij Sonos niet bevestigd of ontkend! Veel belovend dus!

sonos playbar 2
Er zal een exclusief Sonos dealer en pers event plaatsvinden op 6 juni 2018 in San Fransico, CA. We kijken er alvast naar uit!

2013 was het jaar van de geluidsbalk

Sonos is de home cinema surround markt binnengekomen met de introductie van de Sonos Playbar, een internet connected geluidsbalk ver terug in 2013. Met de hulp van de optische aansluiting en het infrarood oog kon je makkelijk elke denkbare televisie aansluiten. Verder bouwen op dit succes heeft het bedrijf de Sonos Playbase uitgebracht, wat een kleiner fysiek toestel is en ontworpen is voor rechtstreeks onder de voet van een televisie te plaatsen. Sonos heeft met de Playbar de competitie ver weg geblazen en het geluidsbalk segment terug op de kaart gezet.

Een nieuwe slimme home cinema speaker, de S14

We zullen moeten wachten om te weten of dit een echte render is hoe de nieuwe Sonos “Playbar 2” er gaat uitzien! Wij vinden hem alvast supercool; als hij nu nog zoals zijn broer gaat klinken zijn we allemaal tevreden!

We verwachten (en hopen) nieuwe toestellen

We vermoeden al een tijdje dat er nieuwe producten aankomen. De Sonos Play:3 werd stopgezet, de prijs van de Sonos Play:1 ging naar beneden. De Sonos One werd uitgebracht. Plots verscheen er nog een hint! Er is een FCC aanvraag ingediend door Sonos eerder deze week, maar bevatte niet echt specifieke details over hoe het toestel gaat uitzien.

Maar wat weten we tot nu toe concreet dan?

Eigenlijk niet heel veel maar; de originele naam van de FCC aanvraag was “smart speaker” maar daarna hernoemd tot “home theater speaker”. Eén van de documenten die iedereen online kan inlezen omvat de volgende details :

Het model S14 is een high-performance alles in “één intelligente speaker” en gaat de lijn van het Sonos gamma verder uitbreiden. Er zou vermoedelijk Alexa inzitten (allright!) en zal volgens de documenten de Airplay2 functie bevatten. In diezelfde documenten is er eveneens sprake van een HDMI aansluiting.  Waardoor we dus enkel kunnen hopen op nieuwe toevoegingen van formaten zoals DTS. Het zou alleszins veel fans blij maken!

Wat wij concreet vermoeden?

Wel, op 6 juni is er een groot Sonos event waar ze een toestel en/of nieuwe diensten gaan voorstellen. Hoogstwaarschijnlijk zal dit Google Assistant worden waardoor de speakers (die spraak ondersteuning hebben, en dat zijn dan op dit moment de Sonos Play:5, Play One en het S14 toestel) ook kunnen gebruik maken van de Google Assistant.

Wat denken jullie?

Bronnen :

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1517993468

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/sonos-new-product-launch-next-speaker-release-date-playbar-play-internet-a8335086.html

https://www.theverge.com/circuitbreaker/2018/4/25/17283114/sonos-apple-airplay-2-support-details

https://en.community.sonos.com/home-theater-228993/sonos-s14-thoughts-and-wishes-6806726

https://www.digitaltrends.com/home-theater/sonos-home-theater-speaker-news/

https://www.pocket-lint.com/speakers/news/sonos/144351-sonos-is-readying-a-smart-home-theater-speaker-fcc-filing-shows

http://www.hiddenwires.co.uk/news/article/documents-suggest-sonos-to-launch-s14-home-cinema-speaker

https://www.cnet.com/news/sonos-smart-home-theater-speaker-outed-by-fcc-filing/

http://variety.com/2018/digital/news/sonos-s14-smart-home-theater-fcc-filing-1202791910/

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *