MEER WETEN OVER DE SONOS ONE? LEES HIER MEER OVER DE VEEL GESTELDE VRAGEN :

Product overview

  • Naam: Sonos One
  • Color(s): All-white and all-black
 • AVK: €229 EUR
 • Verkrijgbaarheid: Pre-order start op 11 oktober 2017 via geselecteerde online partners. Effectieve levering begint vanaf 24 oktober 2017.
 • Voice services: ‘future-ready’ ondersteuning  van meerdere stembedienings platformen.
 • Ondersteunde Muziekservices: Luister naar alle 80+ musiek diensten op de Sonos One, stembediening op dit moment alleen verkrijgbaar voor Amazon Music, Pandora, TuneIn en iHeartRadio, SiriusXM and Spotify.
 • Techs/Specs
  • 6 “far-field” microfoons array, wordt gebruikt voor stemopnamen en echo annulatie en “beam-forming” software.
  • 2 Class-D digitale versterkers perfect getuned in overeenstemming met de speaker drivers en akoestische architectuur.
  • 1 mid-woofer zorgt voor waarheidsgetrouwe weergave van de mid-range vocale frequencies plus een diepe, rijke bas.
  • 1 tweeter creeert een heel heldere weergave van de hoge frequencies.
  • Capacitieve aanrakingstoetsen voor  volume omhoog/omlaag, vorige/volgende track, play/pause, microfoon mute. LED indicatie status, mute status, en stemterugkoppeling.
  • Gewicht: 1.85 kg
  • HxBxD: (161.45 x 119.7 x 119.7 mm)

Q: Verkrijgbaarheid launch partners

A:   The Sonos One zal wereldwijd verkrijgbaar zijn op 24 oktober 2017 voor 229 euro AKP.* Online pre-order start op 11 oktober 2017 via geselecteerde launch partners.

Q: Waarom maakte Sonos the Sonos One?

A: We trachten steeds de muziekliefhebber van de snelste en meest gerbuiksvriendelijke manier te voorzien om van fantastisch klinkende muziek in zijn hele huis te genieten. De toevoeging van stembediening via Sonos is een volgende stap voorwaards richting onmiddellijk toegang tot de muziek die je wil horen. Het ontiwkkelen van een “voice-enabled” speaker laat ons toe het beste van stembediening, het beste van Sonos en het beste van onze partner muziek services te combineren tot 1 fantastische ervaring.

Q: Van welke nieuwe innovaties is de Sonos One voorzien?

A: Sonos One voegt stembediening toe aan het volledige Sonos home sound system en is uniek op die wijze dat hij belooft meerdere voice partners te kunnen ondersteunen. Het beste van stembediening, het beste van Sonos en het beste van muiekservice partners ineen, Sonos One werd van in de basis opnieuw ontwikkeld, geinspireerd door het desgin en het geluid van de PLAY:1 om zo naadloos in elke kamer van je huis te passen.

Q: zijn er beperkingen?

A: We zijn ontzettend trots op de smart speaker die we vandaag mogen voorstellen – een smart speaker vor muziek liefhebbers. Maar dit is nog maar het beginde experience zal slimmer en geavanceerder worden met de tijd en we zijn reeds hard aan het werk aan enkele toekomstig eupdates inclusief Google Assistant and Apple’s Airplay2 ondersteuning. We werken ook reeds aan nieuwe updates ivm multi-room zoals kamer groeperen via stembediening en ondersteuning van muziekservices via stembediening waaronder Spotify (normaal klaar voor einde dit jaar).

<regionale verkrijgbaarheid> We hadden het reeds over de Alexa stembedienings features en deze zullen initieel geactiveerd worden op Sonos One in landen waar Amazon Alexa reeds actif is, beginnend in de US en dan snel in UK en Duitsland. Van zodra Amazon of andere ondersteunde voice platformen gelanceerd worden in nieuwe regios,  zullen we stembediening kort daarop in die regios activeren.

Q: Waarom werd het design van de PLAY:1 gebruikt?

A: We maken producten die naadloos in het interieur passen – technnologie die in essentie verdwijnt. De vormgeving van de PLAY:1 is een design die reeds werd gesmaakt en die tevens een referentie is geworden in de mark en dit volledig in lijn met onze produkt visie, voor een compacte speaker die in elke kamer past. Het is een fantastische speaker voor een badkamer of keuken, op een nachtkastje, weggestoken in een boekenkast, of zelfs als surround speakers voor je 5.1 Home Cinema systeem. Niettegenstaande we de vorm van de PLAY:1 gebruikten, werd de Sonos One volledig van 0 heropgebouwd; de enige identieke onderdelen tss de 2 zijn de rubberen voetjes aan de onderkant.

Q: Waarom dit design, is dit uniek voor Sonos?  

A: Sonos One hoort bij een speaker systeem, verkrijgbaar in volledig wit en volledig zwart. Tijdens het uitbouwen van ons product assortiment, merken jullie een uniforme en subtiele designstijl, ontworpen om in elke kamer of interieur te passen. Specifieke design features zijn:

 • Op de bovenkant van de speaker hebben we een “capacitive touch interface” met volume en “track controls” evenals de microfoon indicator on/off.
 • Met deze focus om te verdwijnen in het interieur, vertrouwt onze stembedeiningsinterface meer op geluid dan op het visuele. Ipv heldere lichten die signaleren dat de stembediening actief is, zoals Alexa, die je verzoek aan het verwerken is, zal Sonos One gerbuik maken van een toon die de luisteraar er op wijst dat het toestel reageert. Naar onze mening is dit een meer natuurlijk weg van interactie met je muziek thuis.  

 

Q: Zullen jullie de belfunctie ondersteunen in de toekomst?

A: Prioriteit nummer 1 is het toegankelijk zijn via stembedeining van al je muziek, podcasts en meer. Sonos One zal toekomstgericht slimmer en geavanceerder worden. We hebben op dit moment geen extra info over het ondersteunen van een belfunctie in de Toekomst.

Q: Hoe is het geluid vergeleken met PLAY:1?

A: Sonos One lever teen verrassend rijk en kamervullend geluid vanuit een heel compacte smart speaker. We hebben hem express een gelijkaardig geluidsprofiel gegeven. Door de manier waarop we onze speakers maken klinkt de originele PLAY:1 zelfs beter dan toe we hem lanceerden en dit dankzij regelmatige software updates. Het Sonos One geluid weerspiegelt dit geluidsprofiel en boegt eenvoudige stembediening toe.

Q: Waarom zou iemand de PLAY:1 nog kopen aangezien hij hetzelfde prijspunt heeft?

A: We denken dat de meeste mensen opgewonden zullen zijn over de Sonos One en met plezier zullen investeteren in deze future proof voice speaker. We weten dat sommige mensen zullen kiezen om geen stembediening toe te voegen aan hun huishouden op dit moment, zeker in regio’s waar er nog geen voice assistenten actief zijn. De Play:1 blijft een fantastische keuze voor de mensen en ze zullen natuurlijk stembediening kunnen toevoegen in de Toekomst door het aanschaffen van een  Echo of Echo Dot. Vanaf 24 november start de promo met de PLAY:1, nieuwe prijs 179 euro (50 euro korting), en deze promotionele prijs zal ook aangehouden worden na 1 januari.

Q: wat is er speciaal aan de microfoon array?

A: Sonos One heeft een array bestaande uit 6 microfoons om stem-commando’s te detecteren. De array wordt ondersteund door gepatenteerde acoustische signal processing software die de muziek die speelt in de kamer “cancelled” zodat Sonos One je vraag duidelijk kan verstaan over de muziek heen. Een “beam” vormer laat de array toe te focussen op het individu die de voice commando’s uitspreekt in een drukke ruimte met achtegrond geluid. De muziek zal ook automatisch zachter gaan spelen, zodat je duidelijk alexa’s antwoord kan verstaan.

Q: Kan Sonos One gestereopaard worden?

A: Sonos One kan draadloos gestereopaard worden met een andere Sonos One. Tevens kan je 2 Sonos One gebruiken als surround speaker in een 5.1 setup.

Q: Wat is het verbruik in standby?

A: Het verbuik in stanby van de Sonos One varieert op basis van het gebruik:

 • Microfoons aan: 4.1W (EU)
 • Microfoons uit: 3.2W (EU)

Voice Soon/Later Markets

Q: Waarom zou iemand de Sonos One moeten kopen als stembediening nog niet actief is.?     

A: De Sonos One heeft alles wat je verwacht van een Sonos speaker  – fantastisch geluid, togang tot meer dan 80 muziek services, en de mogelijkheid om alle myuzike ter wereld aft e spelen in 1 of alle kamers, al dit voor 229 euro. Plus, hij werd van kop tot teen opnieuwe ontwikkeld, inclusief de ondersteuning van meerdere stembedienings-services als deze in ons land beschkbaar worden..

Q: Hoe moet de een Sonos One  de voice-assistant activeren als een stembedieningsservice actief wordt in een regio?

A: Zoals bij alle nieuwe Sonos toepassingen zal de klant via een eenvoudige gratis update de stembediening kunnen ativeren. De klant zal via mail verwittigd worden door Sonos.

Q: Wanneer zal stembediening verkrigjbaar zijn buiten de US, Gb en Duitsland?

A: We zullen nauw samenwerken met de stembedienings-service in kwestie, op dit moment Alexa (Amazon) en weldra Google Assistant (Google), om zo snel mogelijk deze toepassing te activeren nadat ze actief werd in die respectievelijke regio.  

Q: Zal stembediening onmiddellijk actief zijn op de Sonos One als de Voice -assistant actief wordt in die regio?   

A: Wanneer Amazon zijn Voice assistant Alexa verkrijgbaar maakt in een land, zullen we heel nauw samenwerken met hen om het zo snel mogelijk te activeren op de Sonos One. Dit zal dan  geregeld worden via een gratis update die naar de klanten wordt gestuurd.

Q: Waarom zal het niet onmiddellijk beschikbaar zijn?

A: We moeten er op toezien dat wanneer Alexa, of een andere Voice-assistant, actief wordt in een bepaalde regio, deze feilloos werkt met Sonos en de verschillende talen en dialecten in die regio.. We zullen dit via een gratis update naar de klant sturen.

Q: Bestaat de kans dat er een andere Voice-assistant actief wordt in onze regio dan Alexa?  

A: Het moet duidelijk zijn dat we meerdere voice-assistants zullen ondersteunen in de toekomst. Ondersteuning voor nieuwe regios is afhankelijk van de de voice-assistants zelf. Het is mogelijk dat we voice-assistants integreren in de toekomst die actief zijn in een regio waar andere voice-assistants nog niet actief zijn.

 Privacy en Veiligheid

Q: Luistert de microfoon steeds mee? Kan hij gedeactiveerd worden?

A: De “far-field” microfoons kunnen gedeactiveerd worden door het microfoon icoontje aan te raken die zich op de bovenkant van de speaker bevindt. Jez al je steeds kunnen vegewissen van het feit of ze actief zijn of niet door het lichtje dat aan/uit staat en dit lichtje krijgt zijn voeding rechtstreeks van de microfoons.

Q: Wordt het luisteren geactiveerd door een “commando”, of wordt er constant meegeluisterd?

A: Sonos luistert niet de hele tijd mee in je huis en tevens worden er geen stemdata opgeslaan. Op 2 moment zullen er geluiden opgenomen worden in je huis: (1) wanneer je de stembedieinings technology activeert op een Voice ondersteunend Sonos toestel; en (2) Wanneer je onze Trueplay (room calibration) software activeert.

Voice assitentie werkt door het oproepen van een commando woord op je Voice ondersteunend Sonos toestel bijv. Alexa. Wanneer een stemcommande gedetecteerd wordt, dan pas begint het toestel te luisteren. Je wordt op de hoogte gesteld door een visueel teken dat het toestel luistert (lichtje van de microfoon knippert). Het toestel luistert tot je gedaan hebt met inspreken.  De effectieve stemopname wordt dan naar de Voice-assistant, die jij toestemming gaf hiervoor (bijv., Amazon), gestuurd voor analyse. Sonos houdt op geen enkel ogenblik deze stemopnames bij.

Gelijktijdig met de stemopname, zal je toestel gegevens verzamelen (bijv. decibel level) over het omgevingsgeluid in de kamer. Het is op geen enkele manier mogelijk woorden ogf gesprekken uit deze gegevens te bekomen.  We verzamelen deze data alleen maar om onze de spraakherkennings-technology te verbeteren.  Bijv. Wanneer je probeert een stem-commando te geven tijdens dat je muziek aan het spelen is.

Q: Werden er extra veiligheids maatregelen getroffen om de gebruikersgegevens te vrijwaren van misbruik, zeker nu jullie stem gegevens beginnen verzamelen?

A: Sonos gebruikt standaard beveiligingsystemen die door de huidige industrie worden gebruikt om gevoelige gebruikersgegevens te beschermen, tevens worden die regelmatig ge-update na risico analyses. We hebben een risico evaluatie gedaan wat betreft het verzamelen van stem gegevens en dit in toevoeging op de reeds bestaande klanten gegevens, waardoor we op dit moment extra veiligheidscontroles kunnen implementeren die live zullen gaan als de stembediening verkrijgbaar is.

Q: Welke gegevens ivm stembediening zullen gedeeld worden met derden?

Sonos zal alleen gegevens ivm stembediening delen met de stem-assistent van u keuze en dit om ervoor te zorgen dat de integratie van deze Voice-assistent feilloos werkt en dat de klant van de beste gebruikservaring kan genieten.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *