Nieuws

Elektriciens gezocht

DRINGEND GEZOCHT; (hulp) elektriciens.

Functie:

Je zal instaan voor de installatie van residentiële elektriciteit en domotica. Indien je kennis hebt van beveiliging, alarmsystemen en multimedia is dit een grote plus!

Je takenpakket zal o.a. bestaan uit

  • Het plaatsen van domotica
  • Het installeren van kabels en elektriciteitkast
  • Kappen en slijpen is geen noodzakelijkheid!
  • Het coördineren van alarminstallaties en camerabewaking
  • Het verwijderen van defecte installaties
  • Het opsporen van storingen
  • Het renoveren van bestaande woningen

Functie-eisen

Je kan plan lezen en wil graag zelfstandig werken op je eigen tempo.
Je hebt bij voorkeur al enkele jaren ervaring, maar gedreven schoolverlaters komen ook in aanmerking

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een correcte verloning en mogelijkheden om verder door te groeien in ons bedrijf

Hoe solliciteren?

Contacteer ons via info@smart-living.be of telefoon +32 11 186029


Vrijblijvend sollicitatie?

Zoek jij een stage plaats, mentor of heb jij gewoon veel te veel tijd? Contacteer ons vrijblijvend!

DoorBird en PEAKnx gaan je voordeur slimmer maken

De bedrijven Bird Home Automation, bekend van de slimme intercom DoorBird, en PEAKnx, bekend van de KNX-touchpanelen, hebben een samenwerking aangekondigd. Hiermee worden de slimme intercoms van DoorBird geïntegeerd in het PEAKnx-systeem, waarmee gebruikers meer flexibiliteit krijgen voor het slimme huis.

DoorBird is volgens Bird Home Automation meer dan een intercomsysteem. Het combineert een standaard video-intercom met smarthome, doordat je ook via je smartphone kunt antwoorden. Via de app zie je wie er voor de voordeur staat en kun je met je bezoekers praten. Ook kun je de deur openen vanaf je smartphone. Zelfs als je niet thuis bent. Staat er een pakketbezorger voor de deur? Je kunt snel even de deur opendoen om de bezorger het pakketje binnen te laten neerzetten.

PEAKnx maakt bedieningspanelen voor KNX
PEAKnx maakt touchpanelen voor KNX. Dit is de wereldwijde standaard voor woning- en gebouwautomatisering. Wil je dus meer dan alleen slimme verlichting, een slimme thermostaat of slimme schakelaars, maar wil je echt een compleet slim gebouw met automatiseringsoplossingen, dan zit je met deze open standaard meestal wel goed. Wereldwijd zijn er meer dan 370 fabrikanten die deze standaard ondersteunen. PEAKnx maakt bedieningspanelen met een touchscreen waarmee je de slimme woning of het slimme gebouw kunt aansturen.

DoorBird kan worden geïntegreerd in YOUVI, de visualisatie-software van de PEAKnx-panelen, waarmee gebruikers nog meer flexibiliteit over de voordeur krijgen.

origineel artikel : https://www.smarthomemagazine.nl/2019/03/doorbird-en-peaknx-gaan-je-voordeur-slimmer-maken/

KNX-systemen zijn prima te beveiligen

Het is jammer dat het gebruik van technologie om gebouwen slim te maken negatief in het nieuws komt. Juist omdat deze technologie het mogelijk maakt om de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan, het hoofd te bieden. Woning- en gebouwautomatisering vervult een belangrijke bijdrage aan het gezonder, veiliger, leefbaarder en meer duurzaam maken van onze omgeving.

Ondanks dat wij betreuren dat dergelijke berichtgeving het nieuws kleurt, draagt deze berichtgeving wel sterk bij aan de benodigde bewustwording op het gebied van de beveiliging van slimme gebouwen en de gebouwautomatisering. Elke vakman die op het gebied van gebouwautomatisering actief is, heeft de morele plicht om samen met gebruikers een goed werkende installatie te ontwerpen. Daarin maakt het niet uit welk protocol of welke oplossing de installateur of system integrator toepast. Elke degelijke installateur kan een compleet pakket aan veilige automatiseringsoplossingen bieden.

Diverse maatregelen genomen  

KNX werkt wereldwijd samen met tientallen universiteiten en heeft studies op gebied van veiligheid in 2014 en 2016 opgeleverd. Op basis daarvan zijn al diverse maatregelen genomen zowel op gebied van het inbouwen van security mechanismen in het protocol, als in het bewustmaken van de gebruikers van KNX. Voorbeelden hiervan zijn de KNX security checklist en de KNX security positioning paper die verspreid zijn.

Kennisoverdracht versterken  

De kwetsbaarheid van slimme woningen en -gebouwen, ongeacht het intelligente systeem of het automatiseringsprotocol dat daarvoor wordt gebruikt, mag nooit de zorg zijn voor de eindgebruiker. Samen met brancheorganisaties en opleidingsinstellingen werkt KNX Nederland aan voortdurende kennisoverdracht naar marktpartijen. KNX Nederland en Techniek Nederland hebben met elkaar afgesproken dat zij op zeer korte termijn samen aan de slag gaan om de marktpartijen nader te informeren over het belang en de mogelijkheden om veilige woning- en gebouwautomatisering te realiseren. Ook kunnen professionals in woning- en gebouwautomatisering met elkaar in gesprek via de nieuwe online community Smart Inside, die eind 2018 is gelanceerd. Daar zijn ook de checklist en de positioning paper te vinden.

Eindgebruikers en gebouweigenaren doen er goed aan om bij hun installateur of system integrator na te vragen of hun installatie veilig met internet verbonden is en of hij of zij de beveiliging van het systeem kan controleren.

Aanvullende informatie

Om bewustwording te vergroten ten aanzien van de beveiliging van KNX-systemen is het goed kennis te nemen van onderstaande maatregelen en acties.

– Er is een checklist beschikbaar voor veilige KNX-installaties waarin de vakman praktisch hulp krijgt bij het beveiligen.  (http://knx-professionals.nl/files/brochures/KNX-Security-Checklist_nl.pdf)

– Het onderwerp ‘het beveiligen van een KNX-systeem’ is al uitgebreid naar de markt gecommuniceerd via een KNX Security Position Paper.  (http://knx-professionals.nl/files/brochures/KNX-Security-Position-Paper_Eng.pdf)

– In de afgelopen jaren organiseerde KNX Nederland diverse netwerkbijeenkomsten met presentaties en een mini-training over KNX, IP en beveiliging.

– KNX Association is in 2018 gestart met een KNX Secure Roadshow, om de markt bewust te maken van deze problematiek. De noodzaak van een veilige verbinding van KNX-installaties met internet staat daarin centraal.

– Om de veiligheid verder te vergroten, heeft KNX Association nu de KNX Secure technologie beschikbaar. De eerste KNX Secure producten komen dit jaar op de markt. De toepassing van een KNXnet/IP Secure gateway zorgt voor intrinsieke veiligheid van het KNX-systeem. De installatie die aan deze KNXnet/IP Secure gateway hangt, zal dan ook zonder een veilige internetverbinding beveiligd zijn waardoor de afhankelijkheid van marktpartijen kleiner wordt.

JUNG KNX brengt sfeer in huis Tollenberg

Huis Tollenberg, een voormalige dokters­ en notariswoning in Schilde uit 1770, werd na een grondige renovatie omgetoverd tot een unieke conceptstore waarin alles rond totaalbeleving draait. In de showroom Tollenberg worden interieur, design, lifestyle en gastronomie naadloos met elkaar verweven.

Zo kreeg elke kamer, met behoud van het authentieke karakter, een eigen ‘look & feel’ waarbij stalen frames, grote glaspartijen, marmeren objecten, warme kleuraccenten en fluwelen stoffen perfect met elkaar gecombineerd werden. Daarvoor stonden de negen partners, elk met hun eigen expertise in interieur, design en lifestyle, garant.

tollenberg smart living

Voor de uitwerking van het domotica concept stond de integrator Smart Living uit Hasselt in. Deze firma opteerde voor het JUNG KNX gebouwenbeheersysteem om de verlichting van het pand op een uiterst intuïtieve, flexibele en gebruiksvriendelijke manier te bedienen. Daarbij is de creatie van de diverse sferen, passend bij elke ruimte, een grote meerwaarde.

In elke ruimte komt het JUNG schakelmateriaal, gaande van schakelaars over stopcontacten tot data­aansluitpunten, volledig tot zijn recht. Een brede waaier aan JUNG KNX druktoetsten werd geïnstalleerd, steeds passend bij het eigen karakter van de ruimte. Zo ontdek je er onder meer de F40 en F50 bedieningen in de reeksen LS 990 en A creation, in diverse materialen en kleuren zoals wit, messing, antraciet… tot de reeks Les Couleurs® Le Corbusier.

Dankzij de vakkundige integratie van het JUNG KNX systeem alsook de geslaagde keuze van het JUNG schakelmateriaal door de firma Smart Living worden in de conceptstore Tollenberg design en comfort naar een nog hoger niveau getild. Huis Tollenberg is voor Smart Living dan ook de ideale referentie én tweede showroom om klanten van dit domotica concept te overtuigen.

https://www.stagobel.be/nl/reference/jung-knx-brengt-sfeer-in-huis-tollenberg

TELETASK OPUS touchpanel voor Smart Home & Building

Het TELETASK OPUS 7” aanraakscherm is de perfecte oplossing voor de integratie en het beheer van alle Smart Home functies. De OPUS is tevens een VoIP indoor videofoon met bijna eindeloze functies. Wanneer een bezoeker aanbelt, verschijnt zijn beeld op het touchpanel. Verder kan met de bezoeker gesproken worden en hem toegang tot het gebouw verschaft worden.

Met de OPUS kan eenvoudig door de ruimtes genavigeerd worden om zo de gewenste technieken te bedienen. Zo kan bijvoorbeeld de sfeer ‘bezoek’ bij de verwelkoming geactiveerd worden: de tuinverlichting licht op, de temperatuur past zich aan in de bezoekersruimtes.

Kortom, het OPUS touchpanel biedt oneindig veel beheermogelijkheden, ongeacht het aantal te bedienen ruimtes of functies. Vermelden we tenslotte ook dat de OPUS perfect dienst doet als intercom en handsfree telefoon. Beschikbaarheid: herfst 2019.

AOC Supra HDMI kabel

Wat is een Supra HDMI AOC kabel?

Active optische HDMI-kabel, UltraHD 4K@60Hz resolutie met HDR ondersteuning.

Supra AOC bevat actieve aansturingen die de HDMI-uitgang omzetten in optica en terug, solide verwerkt in de vergulde metalen behuizing waardoor de connectoren goed worden afgeschermd. Bovendien is het AOC-concept volledig Plug & Play, vereist geen stuurprogramma’s of externe krachtbron.

Zo houdt je je vrijheid van installatie ook in de toekomst, met behulp van Supra AOC, volgens de nieuwe normen van HDMI overdracht-snelheden en afstanden! (maximale lengte 100 meter).

Dus ?

Er is een verandering in het verzenden van datastromen over afstand. Inmiddels komen we dicht in de buurt van wat mogelijk is om met elektriciteit te verzenden. De nieuwe generatie formaten en bandbreedtevereisten zijn uiterst uitdagend, terwijl de alsmaar toenemende draadloze apparaten voor kwaadwillende interferentie zorgt. Bijna imuum voor deze interferentie is het medium “licht”. En daarmee is glasvezel tegenwoordig de enige mogelijkheid om ultrasnelle gegevensoverdracht te realiseren zonder verlies van hoge resolutie en andere gewenste standaarden. Overdrachtmogelijkheid is gegarandeerd op lange afstanden en een ander groot voordeel is dat glasvezel van nature galvanisch is geïsoleerd en het dus uitgesloten is dat er interferentie wordt verspreid. Alles ten faveure van de perfecte overdracht.

Gegeven deze stand van de techniek heeft Supra de AOC (actieve optische kabel) HDMI ontwikkeld. Deze combinatie van optische en elektrische overdracht garandeert een verliesvrije overdracht van 4K Ultra HD (3840×2160 pixels / 60Hz) over een afstand van maarliefst 100 meter! Supra AOC bevat actieve stuurcircuits die de HDMI-uitgang omzetten in optica en weer terug, discreet verwerkt in de Supra gepatenteerde vergulde metalen behuizingconnectoren. Bovendien is het AOC-concept volledig Plug & Play, vereisen geen stuurprogramma’s of externe stroombron, ideaal voor een zeer nette installatie. Breid je installatievrijheid en je toekomst dus uit met Supra AOC en zet nieuwe standaarden voor HDMI-overdrachtssnelheden en -afstanden!

Hoe wordt het dag-nacht tarief, de boiler en de straat verlichting aan en uit gestuurd?

En waarom flikkert mijn LED verlichting hierdoor? Een kleine geschiedenis :

TF / CAB

Toonfrequentbesturing is een systeem dat signalen zend zonder daarvoor een apparte infrastructuur te hoeven aanleggen en onderhouden. TF wordt gerealiseerd door het sturen van een signaal met èèn vaste frequentie op een elektriciteitsnet, om op elk willekeurig punt van dat net iets te schakelen. In België wordt dit niet voor niets CAB oftewel Centrale Afstand Bediening genoemd.
Ondermeer kWh-tariefschakeling, in- en uitschakeling van elektrische boilers of het in- en uitschakelen van openbare verlichting zijn de meer klassieke toepassingen. In het Rijnmond gebied worden met TF de ventilatieinstallaties van woonblokken en verzorgingstehuizen uit gezet bij calamiteiten in de luchtkwaliteit. In Duitsland worden zonnecel installaties (PV) met TF bestuurd. Er is een speciaal TF-relais voor op de markt gekomen dat de PV installatie op 0, 30, 60 en 100% kan zetten.
Andere toepassingen zijn er bijvoorbeeld te vinden in ontvangers met speciale uitgang voor het dimmen van straat verlichting. Deze kunnen dan de verlichting laag, half of vol laten branden naar behoefte.
De TF frequenties liggen grofweg tussen 110 tot 1600Hz.

Met toonfrequent is een centrale sturing mogelijk waarbij vanaf èèn centraal punt tot aan vele ontvangers geen versterker of extra bedrading nodig is. Dit betekent in principe een grote betrouwbaarheid. Als geen ander systeem is TF in staat om openbare verlichting in grote gebieden op eenzelfde moment te onsteken.

hs energienet met toonfrequentie

hs energienet met toonfrequentie

Problemen met TF

Tegenwoordig zijn er regelmatig klachten bij het gebruik van LED verlichting in combinatie met dimmers. Het lichtbeeld wordt verstoord door een knipperend effect. Dit gebeurd dan op de typische TF zending tijdstippen b.v. 22:00, 23:00 uur bij tarief zendingen (afhankelijk van gebied) en gedurende de schemering als de straatverlichting aan gestuurd wordt. Het duurt vaak enige tijd tot gebruikers de link hiermee gelegd hebben. Ook horen sommige mensen de signalen uit hun geluidsapparatuur. Deze klachten kunnen met filters worden tegengegaan.

Geschiedenis

De naam Toonfrequent (TF) is een wat rammelende vertaling van de naam die de eerste duitstalige fabrikanten kozen. Zij noemden het systeem Tonfrequenz Rundstuererung Anlage (TRA). In België wordt de naam Centrale Afstand Besturing (CAB) gebruikt. In engelstalige landen spreekt men van Ripple Control refererend aan het rimpeltje dat te zien is op de netfrequentie tijdens zendingen.

Al bij het ontstaan van elektricitietsnetten ontstond het idee om hierover ook besturingen te doen. Tussen 1902 en 1904 gebruikte de franse firma Brown&Routin in o.a. Bordeaux de aan of afwezigheid van gelijkspanning op een wisselspanningnet. W.E.Bornand gebruikte in Engeland 500Hz injectie in 1900. Er waren pogingen met korte onderbrekingen van de voeding en kleine variaties op de netfrequentie. General Electric in de US deed een poging met 10kHz injectie in New York en New Jersey in 1914. De fransen Trichard-et-Mauw (1918) gebruikte amplitude variaties en J. Berthenod (1922) 1000Hz signalen tussen het net en aarde.

Compagnie des Compteurs (CdC) in Parijs gebruikte bij elk commando een eigen frequentie met pulsen van 30 seconden in 1927. Ze noemden het Actadis Dit werd door Siemens in 1932 ook gedaan met frequenties tussen 280 en 600 Hz. Zij noemden het Telenerg. AEG had in 1937 het Transkommando systeem dat gebruik maakte van 40 tot 80 ms lange onderbrekingen met codering op impulspositie. Ook in 1937 deed General Electric in de US aan impulslengte codering op 720Hz.
Metropolian Vickers in Engeland heeft het systeem Ripplay in 1939 dat per bevel èèn frequentie gebruikte. Een korte puls schakelde uit en een lange puls aan. ATE Co latyer Plessey introduceerde tussen 1940 en 1945 een impulsrythmesysteem hanteerde op slecht een enkele frequentie.

Na de oorlog komen twee zwitserse bedrijven in beeld die systemen introduceerden die tot op de dag van vandaag gebruikt worden. Landis&Gyr met een impulsinterval systeem bekend als Semagyr en Zellweger met een impulsplaats-systeem dat onder de naam ZAg of K22 bekend staat. De protocollen zijn open zodat de ontvangers van de ene fabrikant ook kunnen worden gebruikt bij zenders van de andere. In Engeland ontstond Cyclo Control dat detecteerbare korte onderbrekingen in de nuldoorgang van de netsinus gebruikt. Deze deformaties in de 50 Hz sinus werden verkregen door een nettrafo aan te sluiten op een 10 kV batterij en hierop secundair op van 345° tot 15° via thyristors een kortsluiting te veroorzaken. Een prima signaal werd verkregen als de secundaire stroom 4,5 kA bedroeg. Cyclo control is in nederland slechts op beperkte schaal gebruikt. o.a. in Maastricht, en Rotterdam

BluOS Becomes a Member of the KNX Association

BluOS, the leading premium distributed audio and music management platform, is pleased to announce its membership with the KNX Association, a technology for smart and connected home solutions. KNX integrators and custom installers can now specify a wide range of BluOS. Enabled products from NAD Electronics and Bluesound wireless multi-room players into KNX projects via an intermediary device. All BluOS Enabled devices feature the latest in audio technology, offering networked 24-bit streaming audio that fits any combination of use cases, including sturdy rack-mounted, traditional audiophile, and “modern music lover” hardware options.

“We are very excited to join a community as active and vibrant in the custom installation space as the KNX community,” says Joe de Jesus, Custom Installation Product Manager for Lenbrook International, the developer of BluOS. “We hope the community is going to appreciate BluOS for its versatility and conflict-free ease-of-use, not to mention the increased revenue potential that audiophile-quality solutions can potentially offer. The KNX platform is widely regarded as a reference in home and building control system architecture and is endlessly flexible,” says Andrew Haines, BluOS Product Manager. “BluOS joining the KNX community brings together the benefits of these two”

About BluOS

BluOSTM is a premium multi-room audio ecosystem that manages stored and cloud music sources and playback, with support for high-resolution audio streams up to 24/192. Adopted by some of the most renowned hifi audio brands and integrated with numerous smarthome control systems, BluOS allows for interoperability among enabled devices across brands for maximum versatility and use cases. Integrations with popular streaming music services like Tidal, Spotify, Amazon Music, and Deezer, as well as featuring support for FLAC, WAV, MQA, and other high resolution formats and codecs, BluOS offers virtually unlimited access to music of all genres for any occasion. Made up of an operating system and a control application for smart phones, tablets, and PC desktops, BluOS is the ultimate choice for the modern audiophile.
For more information visit www.bluos.net.

About Lenbrook International

Lenbrook International, a subsidiary of the Lenbrook Group of Companies, is the owner and manufacturer of award-winning brands for home audio and residential install applications. Its full suite of products from NAD Electronics, PSB Speakers, and Bluesound wireless multi-room players, are distributed in over 80 countries, while its BluOS hi-res distributed audio platform continues to be adopted by some of the world’s leading premium audio brands. For more information visit www.lenbrook.com

About KNX

KNX is the leading technology for home and building automation systems, and has been on the market for almost 30 years. The beauty of KNX is its integration: all KNX devices work together, regardless of manufacturer. This allows the implementation of whatever solution for your smart home you can imagine – there are no boundaries for making a home or building smart when you use KNX. In short, KNX combines all possible solutions, with an unlimited choice of products of more than 450 manufacturers, into one simple, connected and secure smart home or
building. For more information visit www.knx.org.

Sonos introduceert Sonos Architectural by Sonance, de eerste premiuminbouwspeakers specifiek ontworpen voor gebruik met de Sonos Amp

Sonos Amp is vanaf 5 februari te reserveren op Sonos.com en vanaf 12 februari verkrijgbaar op Sonos.com en via installateurs

Santa Barbara, California – 5 februari 2019 – Sonos (Nasdaq: SONO) introduceert de Sonos Architectural by Sonance-speakers. Deze collectie passieve inbouwspeakers is ontworpen in samenwerking met Sonance en volledig geoptimaliseerd voor de Sonos Amp: de veelzijdige nieuwe versterker. De Sonos In-Wall by Sonance en de Sonos In-Ceiling by Sonance zijn vanaf nu te reserveren op sonos.com en vanaf 26 februari 2019 leverbaar. De Sonos Outdoor by Sonance-speakers zijn verkrijgbaar in april 2019.

Sonos en Sonance staan beide voor superieur geluid en onovertroffen design. Samen ontwikkelden ze speakers die volledig opgaan in de omgeving. Tegelijkertijd bieden de speakers een kristalhelder geluid, gelijkmatige geluidsdekking en veel gebruiksgemak. Het is voor het eerst dat er inbouwspeakers zijn ontworpen en geproduceerd voor een specifieke versterker. Hieruit blijkt dat beide merken veel belang hechten aan het creëren van innovatieve geluidservaringen.

sonos inbouwluidsprekers

sonos inbouwluidsprekers

“Het was ons doel om voor installateurs tot een oplossing te komen, die de Sonos-beleving voor het eerst mogelijk maakt via inbouwspeakers”, zegt Patrick Spence, CEO van Sonos. “Sonance was de meest voor de hand liggende partner, omdat dit bedrijf met ons een passie deelt voor het leveren van hoogwaardige en betrouwbare geluidsoplossingen voor binnens- en buitenshuis.”

In combinatie met de Amp maakt de unieke hardware van de In-Ceiling- en de In-Wall-speakers het gebruik van Trueplay™ mogelijk. Trueplay zorgt ervoor dat al je muziek even goed klinkt, waar de speaker ook staat. Dit komt doordat de software rekening houdt met de omvang, indeling en aankleding van de kamer waarin de speakers zich bevinden en automatisch de equalizer aanpast voor een optimaal geluid.

De Outdoor-speaker is de eerste Sonos-speaker voor gebruik buitenshuis. Het unieke ontwerp maakt hem bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor is het nu mogelijk om thuis het gehele jaar door van audiocontent te genieten, of je nu binnen of buiten bent.

sonos inbouwluidsprekers

sonos inbouwluidsprekers

“We zijn verheugd om samen te werken met Sonos voor het op de markt brengen van de eerste inbouwspeakers met TruePlay”, zegt Ari Supran, CEO van Sonance. “Sonos is toonaangevend als het gaat om geluidsbeleving. We zijn zeer enthousiast om deze beleving nu uit te breiden naar inbouwinstallaties die opgaan in het interieur.”

In combinatie met de Amp bieden de speakers van Sonos Architectural by Sonance alle voordelen van het Sonos-systeem, zoals een gebruiksvriendelijke app die werkt met al je favoriete streamingservices, AirPlay 2-bediening, regelmatige software-updates en de mogelijkheid om extra Sonos-speakers en -componenten aan je systeem toe te voegen.

sonos buitenluidsprekers

sonos buitenluidsprekers

Eén Sonos Amp kan tot drie Sonos Architectural by Sonance-speakersets versterken, omdat deze speakers zijn geoptimaliseerd voor de Amp. Bovendien bieden alle Sonos Architectural by Sonance-speakers een dynamische basverwerking die lage frequenties nog mooier laat klinken. Dit zorgt voor een nog rijkere luisterervaring.

Net als bij alle Sonos-producten staat bij de Sonos Architectural by Sonance-speakers de geluidsbeleving voorop, waar je als gebruiker ook luisteren wilt.

  • De In-Ceiling-speakers, die 699 euro per set kosten, voorzien elke kamer van muziek en zijn ideaal als je wilt genieten van een ruimtelijk geluid. Ze zijn ook voorzien van speciaal ontworpen ronde – of optionele vierkante – grilles die in dezelfde kleur als het plafond zijn te verven.
  • De In-Wall-speakers, die 699 euro per set kosten, leveren gericht, meeslepend geluid voor je homecinema. Net als de In-Ceiling-speakers hebben deze speakers ook speciaal ontworpen grilles die in dezelfde kleur als het plafond zijn te verven.
  • De Outdoor-speakers, die 899 euro per set kosten, zijn bestand tegen weersinvloeden en geven ook buiten een rijk geluid. Deze Outdoor-speakers zijn gebouwd om vocht, water, zout spatwater, warmte, uv-straling en vrieskou te weerstaan.

Sonos Amp

Sonos heeft ook de volledig vernieuwde Amp aangekondigd. Deze krachtige en veelzijdige versterker voor thuis is vanaf 5 februari 2019 in België te reserveren op sonos.com en vanaf 12 februari te leveren. De Amp is verkrijgbaar voor 699 euro en werd aangekondigd in augustus 2018. Dit model is twee keer zo krachtig als zijn voorganger, ondersteunt Apple’s AirPlay 2 en meer dan honderd streamingservices, en heeft een HDMI ARC-poort om je tv van geweldig geluid te voorzien.

Over Sonos

Sonos (Nasdaq: SONO) is een van ’s werelds toonaangevende merken als het gaat om geluidsbeleving. Als uitvinder van multiroom draadloze homeaudio helpen de innovaties van Sonos de wereld beter te luisteren door mensen toegang te geven tot hun favoriete content en ze deze content te laten bedienen hoe ze maar willen. Sonos staat bekend om de ongekende geluidsbeleving, het doordachte design voor in het huis, het gebruiksgemak en een open platform, en maakt het gehele spectrum van audiocontent beschikbaar voor iedereen. Het hoofdkantoor van Sonos bevindt zich in Santa Barbara, Californië (VS). Meer informatie is te vinden op www.sonos.com.

Over Sonance

Sonance is een van de meest toonaangevende en erkende fabrikanten in de inbouwspeakers- en buitenspeakerscategorieën wereldwijd. Sonance is opgericht in 1983 toen Scott Struthers en Geoff Spencer een audio-oplossing zochten, die fantastsche prestaties kon leveren en die tegelijk wegvielen in het interieur. Dit was de start van de inbouwspeakercategorie. Sonance heeft zijn hoofdkantoor in San Clemente, Californië (VS). Meer informatie op www.sonance.com.

 

Gerucht : Sonos brengt dit jaar een draadloze hoofdtelefoon uit

Sonos is bezig met een paar high-end draadloze on ear hoofdtelefoons (volgens een nieuw gerucht – van één van onze bronnen). Dit zou de eerste keer zijn dat de multiroom fabrikant zich waagt in de moeilijke wereld van draadloze hoofdtelefoons.

De details van de high-end hoofdtelefoon zijn op dit moment nog niet echt bekend, maar volgens een rapport van Bloomberg heeft de hoofdtelefoon waarschijnlijk verschillende virtual assistents ingebouwd die op dezelfde manier zouden werken als de Sonos Beam- en Sonos One-luidsprekers van de audiofabrikant.

sonos headphones

Zijn dit de toekomstige Sonos Headphones? Wie weet – Ben Mahon bedacht alvast deze prachtige conceptart

Het valt dan ook op hoe Sonos gaat concurreren met Sony, Apple, Bose en Sennheiser. Merken die al meer ervaring hebben in deze wereld.

De prijs setting van deze hoofdtelefoon gaat rond de 300 Amerikaanse dollars zitten. Wat een correcte en eerlijke prijs zou zijn in een drukbezette markt zoals de wireless headphones; Als déze prijssetting zou kloppen dan zitten ze in rechtstreekse concurrentie met de Sony high end hoofdtelefoons, de Bose Quietcomfort 35 en de Sennheiser Momentum. Drie hoofdtelefoons die al enkele jaren de high-end draadloze hoofdtelefoon markt domineren.

Een ander probleem voor Sonos zou kunnen zijn, is dat Apple zich ook aan het moeien is in deze markt. De Apple Airpods 2 zijn aangekondigd en worden door de tech liefhebbers als de “next big thing” omschreven.

Wat wij gaan doen? Nog even rustig de kat uit de boom kijken én hopelijk iets later dit jaar kunnen aankondigen dat de hoofdtelefoons kunnen besteld worden bij ons.

Vragen? Stel ze gerust via de comments hier beneden!

 

Wie zijn we ?

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, installeren en onderhouden van échte smart homes. Gebruiksgemak staat voorop met een gepersonaliseerde begeleiding.

Kantoor & Showroom Hasselt

Nieuwe Steenweg 10
3500 Hasselt (BE)
Openingsuren : Op afspraak

Showroom “Tollenberg” – Schilde

Turnhoutsebaan 178
2300 Schilde
openingsuren : di-vrij (10h – 17h) – za (10h-17h)
advies op afspraak!

Contacteer ons
Social Media
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
× Contacteer ons via whatsapp