“Twintigers en dertigers zijn met hun gsm opgegroeid en doen er vandaag bijna alles mee. Hun huis kunnen aansturen en opvolgen met hun smartphone lijkt voor hen dan ook een logische volgende stap. Niet alleen omdat ze graag mee willen zijn met de nieuwste technologieën, maar ook omdat ze comfort belangrijk vinden. Ze vinden het aantrekkelijk dat ze van onder hun dekentje het licht kunnen aandoen. Een smart home zal even belangrijk worden als een smartphone.”Stijn Melis, productmanager bij Niko.
Eerder onderzoek toonde aan dat 53,4 procent van de 20-34-jarigen de smartphone nu al gebruiken om één of meerdere toestellen in hun huis te bedienen. Het grote voordeel van slimme technologie is dat jonge (ver)bouwers nog niet hoeven te weten wat ze later met de installatie willen doen.
“Met slimme technologie kunnen ze hun woning gemakkelijk binnen hun budget aan hun nieuwe levenssituatie aanpassen. Hun installatie groeit met hen mee. Ouders kunnen de babykamer van hun zoon in een handomdraai in een tienerkamer omtoveren. Dit kan nu bijvoorbeeld al met de elektrische installatie Niko Home Control.”Stijn Melis
Slimme schakelaars
Er is ook al technologie voor wie een slim huis wil, maar geen verbouwplannen heeft. Niko heeft de slimme schakelaar ontwikkeld voor mensen die hun bestaande woning slimmer willen maken. Met een slimme schakelaar doe je nog steeds het licht aan en uit, maar je kan hem ook bedienen met de connected switch app op een smartphone, tablet of smartwatch.
Met slimme schakelaars maak je van elke elektrische installatie een slimme installatie die volledig kan worden afgestemd op je voorkeuren. Je kan bijvoorbeeld een weekkalender instellen, zodat de verlichting elke avond om 23 uur dooft, of de rolluiken elke avond op hetzelfde uur naar beneden gaan.
Dit artikel is meer dan 4 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.
Comments