Brussel, 7 juli 2017 – Radioplayer.be, het digitale samenwerkingsplatform dat publieke en private radiozenders in Wallonië en Brussel samenbrengt, zet zijn digitale uitbreiding voort met de lancering van hun mobiele app (voor iOS en Android) en de integratie van het Sonos home sound systeem.

Sonos RadioPlayer.BE

Radioplayer.be heeft een interface ontworpen waarmee luisteraars via het Sonos-systeem eenvoudig toegang krijgen tot alle radio en on-demand content die wordt uitgezonden via Radioplayer. Daarmee biedt het innovatieve oplossingen om naar radio te luisteren.

Sonos-gebruikers kunnen vanaf nu Radioplayer aan het ‘Music Service’-menu van hun Sonos-app toevoegen. Daar bladeren ze door de zenderlijst, voegen ze zenders toe aan hun favorieten en streamen ze live of in replay naar duizenden programma’s van de Belgische Franstalige radiozenders die nu beschikbaar zijn op het platform.

Radio luisteren via streamingapparaten, zoals die van Sonos, is een geweldige kans voor Franstalige Belgische radio. Francis Goffin, CEO van maRadio.be: “Dit is een van onze grote strategische ontwikkelingsassen, naast radio luisteren in de auto en via de huidige applicaties die werden ontwikkeld door Radioplayer.be, samen met onze Radioplayer-partners uit andere landen.”

Ook Sonos is enthousiast over deze samenwerking. “Radio is altijd een heel belangrijk onderdeel geweest van Sonos, en blijft een van de meest populaire manieren waarop Sonos-gebruikers in verschillende kamers naar muziek luisteren”, zegt Frank Theunissen, Benelux Country Manager van Sonos. “We willen dat luisteraars ten volle genieten van ieder aspect van muziek en radioprogramma’s, wat kan via een favoriete playlist, een recente podcast of door te luisteren naar hun geliefkoosde radiostations. Daarom zijn we verheugd dat Radioplayer aan het Sonos-‘home sound system’ istoegevoegd.”

Over Radioplayer.be
Radioplayer.be is een initiatief van maRadio.be SCRL in samenwerking met RadioPlayerWorldWide (RPW), een internationaal consortium van alle Radioplayers wereldwijd. Het is momenteel beschikbaar in acht landen: Groot-Brittannië, België, Ierland, Noorwegen, Oostenrijk, Canada en Peru. Voor meer informatie : www.radioplayer.be

Over Sonos
Sonos, opgericht in 2002, is toonaangevend ontwikkelaar van draadloze-muzieksystemen voor in huis. Wat begon als tech-start-up van nerdy technici en briljante ontwerpers met een liefde voor muziek, is uitgegroeid tot wereldwijd muziekmerk waarmee thuis muziek luisteren echt een ervaring wordt. Met het draadloze muzieksysteem luistert iedereen in elke kamer van het huis naar zijn of haar favoriete muziek – met de beste kwaliteit.

Sonos is nu te vinden in meer dan zestig landen, werkt samen met tientallen providers om muziek te streamen, is verkrijgbaar via duizenden retailers en staat ondertussen al bij miljoenen mensen in huis. Door te blijven investeren in software en diensten, verbetert Sonos de ervaring van consumenten met muziek in huis – zelfs jaren nadat ze hun product hebben aangeschaft. Zo verandert Sonos huis voor huis de manier waarop mensen naar muziek luisteren.

Sonos, Inc. is een particulier bedrijf met het hoofdkantoor in Santa Barbara (Californië, VS) en kantoren in Boston en Seattle. Hiernaast heeft Sonos kantoren in Nederland, Zweden, Denemarken, Frankijk, UK, Australië en China.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *