Vandaag nemen we afscheid van de CR100 – de eerste Sonos controller. Omdat de technologie aan het verouderen is, zal de CR100 vanaf begin april 2018 niet langer verbinding kunnen maken met de Sonos-systemen van Sonos klanten. Niet vergeten, zelfs toen Sonos in 2009 overging naar de Sonos-app – waardoor je als Sonos klant de muziek nog steeds kon bedienen vanaf de smartphones die we altijd bij ons dragen – bleef de CR100 een gewilde dedicated controller. Maar nu, meer dan 10 jaar na zijn introductie, kan de CR100 veel van de functies en diensten die de kern vormen van de Sonos-beleving niet langer ondersteunen. Vanaf begin april zal de CR100-controller niet meer kunnen verbinden met de Sonos-systemen van onze klanten.

Belangrijker nog, de hardware van de controller heeft het einde van zijn levensduur bereikt.

De CR100 is een uniek Sonos-product, gevoed door een interne lithium-ionbatterij. Ongeacht het apparaat of de toepassing hebben oudere lithium-ionbatterijen de neiging te oververhitten wanneer je ze blijft opladen. Om die reden kunnen we de CR100 niet langer blijven ondersteunen, zelfs niet in beperkte mate.

Wat betekent dit?

Gebruikers moeten de CR100 ontkoppelen van de lader en tevens de lader zelf loskoppelen. Beide componenten kunnen dan op veilige en verantwoorde wijze worden gerecycled. We adviseren onze klanten hun controllers naar een lokaal afval- of recyclepunt te brengen. Als alternatief kan jij je apparaat ook gratis door Sonos laten recyclen.

Hoe? Vraag meer uitleg aan een van onze Sonos adviseurs!

Sonos biedt ieder huishouden met een CR100 een coupon aan ter waarde van €125, te gebruiken bij hun eerstvolgende aankoop op sonos.com. Jammer genoeg kunnen wij als verdeelpunt (bedankt Sonos!) deze korting niet toekennen en moet jij deze kortingscode zelf aanvragen.

 

Hulp nodig bij het aanvragen van deze Sonos kortingscode? Contacteer ons nu!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *