Yamaha IFA-highlights 2017: MusicCast met Alexa-spraakbediening, Dolby Experience-cinema en soundbar-belevingswereld

Rellingen, 17 augustus 2017 – Yamaha presenteert zich op de IFA 2017 als een klantgerichten productgeoriënteerd bedrijf: beursbezoekers kunnen bij stand 101 in hal 1.2 zes actieve thema’s beleven op meer dan 750 vierkante meter en meer dan 40 product-highlights, zoals bijvoorbeeld de met een EISA-award bekroonde RX-V483 en WXC-50. Yamaha toont onder andere de spraakbediening van de Yamaha MusicCast Multiroom-wereld met Amazon Alexa.

Praktische demonstraties presenteren de verschillende producten live in actie. Filmfans kunnen zich verheugen op de ultieme Home Cinema-ervaring: samen met Dolby en LG laat Yamaha technologie ervaren. Op de Yamaha-beursstand is Dolby Vision in combinatie met Dolby Atmos te bewonderen. Bovendien kunnen in een grote presentatiecabine de Yamaha soundprojector YSP-2700 en YSP-5600 worden ervaren. Een fascinerende Dolby Atmos of dts:X 3D-surround-sound komt hier uit slechts één langwerpige luidsprekerbehuizing. Verdere highlight-producten, zoals de nieuwe netwerkplayer NP-S303 en de stereonetwerkreceivers R-N303D en R-N803D, worden eveneens getoond.

De onderwerpen van dit persbericht:
– Yamaha op de Internationale Funkausstellung 2017
– Dolby Experience-presentatie: ultieme filmervaring met Dolby Atmos en Dolby Vision
– MusicCast-demo: ervaar live Multiroom met Alexa-spraakbediening
– Soundbars in actie: slanke behuizing, eenvoudige installatie, krachtig geluid
– Hifi in het spotlicht: nieuwe netwerkplayer en eerste stereoreceiver met automatische inmeting
– Yamaha op de IFA 2017: alle highlights in hal 1.2, stand 101

Dolby Experience-presentatie: ultieme filmervaring met Dolby Atmos en Dolby Vision Liefhebbers van de ongeëvenaarde filmervaring wacht een uiterst bijzondere highlight: in samenwerking met Dolby en LG presenteert Yamaha op de IFA 2017 een perfect uitgeruste Home Cinema. Dankzij een Dolby Atmos-soundsysteem met 7.2.4 kanalen ervaren bezoekers dat 3D surround-sound van bioscoopkwaliteit ook thuis mogelijk is. Voor het bijpassende beeld zorgt een 86 inch beeldscherm van LG, dat door Dolby Vision unieke levendige en briljante beelden tevoorschijn tovert.

MusicCast-demo: ervaar live Multiroom met Alexa-spraakbediening

Een verdere beurs-highlight is het Yamaha MusicCast Multiroom-systeem met Amazon Alexa-spraakbediening. Zo reageren alle MusicCast Multiroom-componenten eenvoudig op het gesproken woord. De beursbezoekers kunnen deze fascinerende bediening ervaren in de MusicCast-demonstratie in een woonruimteomgeving. De woonkamer is naast een hifi-systeem
ook uitgerust met een disklavier ENSPIRE – de eerste vleugel met Multiroom en spraakbediening ter wereld. Bovendien is er een langspeelplaatgedeelte in jaren-80-stijl en een muziekkamer waarin een Yamaha Clavinova digitale piano en een silent-gitaar met THR-versterker te zien zijn – beide verbonden met het MusicCast Multiroom-netwerk.

Soundbars in actie: slanke behuizing, eenvoudige installatie, krachtig geluid. In een glazen presentatiecabine kunnen de bezoekers van de Yamaha-stand zich laten overtuigen dat voor fascinerende surround sound en zelfs Dolby Atmos en dts:X er geen ingewikkelde installaties in de woonkamer nodig zijn. De Digital Sound Projector YSP-2700 creëert dankzij gerichte reflecties in de ruimte een echt 7.1-kanaalgeluid uit slechts één slanke soundbarbehuizing. Met de YSP-5600 presenteert Yamaha bovendien de eerste soundbar die ook zonder extra luidsprekers Dolby Atmos en dts:X 3D-sound in de woonkamer brengt. Hifi in het spotlicht: nieuwe netwerkplayer en eerste stereoreceiver met automatische inmeting.

Ook hifi-fans komen op de IFA 2017 bij Yamaha aan hun trekken: met de R-N803D viert een echte highlight zijn Europa-première. Het is de eerste hifi-stereoreceiver met YPAO R.S.C. automatische inmeting Zo past de receiver het geluid automatisch aan de ruimte aan.

Beursbezoekers kunnen deze functie ook beluisteren. Daarnaast neemt Yamaha de nieuwe Hi-Res hifi-netwerkplayer NP-S303 mee naar de beurs. Deze is compatibel met streaming-services zoals Spotify, Deezer en Tidal en daarnaast speelt hij ook muziek uit het thuisnetwerk of via Apple AirPlay af. De stereonetwerkreceiver R-N303D is de perfecte instap in de wereld van de
hifi met audiofiel geluid en innovatieve functies.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *