0 Items - 0,00
0
  • No products in the cart.

Bang & Olufsen aansluiten op een ander toestel?

Smart Living - maatwerk in domotica, beeld en geluid

Wij krijgen regelmatig de vraag als het mogelijk is om een Samsung, LG, Philips, Sony (of eender welk merk) flat screen aan te sluiten op een Bang & Olufsen muziek systeem. En elke keer kunnen wij met fierheid zeggen, ja dat doen wij ook, of neen beter, dat kunnen wij ook!

beolab samsung tv

 

Je kent ze misschien of je hebt zelf misschien één van de iconische Beosound B&O luidsprekers (of radio). Prachtige design en prachtige klank. Nog altijd, na zoveel jaren. Misschien heb jij ook een Beovision Bang & Olufsen televisie gekocht en daar wringt het schoentje. Je zou heel graag het B&O televisie toestel willen vervangen maar je vreest ervoor dat je daardoor ook je gehele Beolab en Beosound apparaten moet vervangen (en die doen het net nog zo goed!)

Dankzij Smart Living hoeft dit niet!

Dankzij onze oplossing wordt het mogelijk om jouw Bang & Olufsen luidsprekers aan te sluiten op je platte tv van Samsung. Een klein opmerking, deze oplossing is niet alleen bruikbaar op een Samsung toestel, maar ook op een Philips, Sony, LG en vele andere tv toestellen.

Hoe werkt dit dan?

Het enige wat het televisietoestel hiervoor moet hebben is een HDMI aansluiting met ARC uitgang. De meeste televisie toestellen hebben deze functie, je kan die terugvinden door eens te kijken naar de HDMI uitgangen aan de achterkant. Vergeet de zij HDMI aansluitingen ook niet na te kijken.

Zo een HDMI arc aansluiting ziet er zo uit :

hdmi arc bang olufsen

Ok, dat snap ik, vertel verder

Zo een ARC aansluiting dient er eigenlijk voor dat het mogelijk wordt om met je televisie afstandsbediening ook de Bang & Olufsen speakers te kunnen bedienen (dus eigenlijk gewoon harder en stiller zetten). Het apparaatje dat wij hier voor gebruiken, werkt op deze manier.

De HDMI kabel sluit je aan op onze converter -en je Bang & Olufsen speakers sluit je dan weer aan op dit toestel. Het is ook perfect mogelijk om de bestaande Beosound speler ook aan te sluiten op de speakers. Zo zorg je er eigenlijk voor dat de installatie werkt als voorheen!

Zoek jij de handleiding? Download hem hier!

bang olufsen beolab

Zelf installeren dat kan makkelijk! Koop de converter in onze webshop!
Laten installeren?

Of gaat het toch niet lukken om zelf te installeren? Geen probleem, contacteer ons via info@smart-living.be of +32 11 18 60 29 voor onze installatie service. Wij sturen een technieker langs die alles voor jou vlekkeloos aansluit.

Contacteer ons voor meer informatie omtrent Bang & Olufsen oplossingen


Enter your keyword